• De LenteFair Passewaaij wordt op touw gezet door Miranda Versteeg (links) en Anja van Doesburg.
• De LenteFair Passewaaij wordt op touw gezet door Miranda Versteeg (links) en Anja van Doesburg. Foto: aangeleverd

LenteFair Passewaaij met 35 stands

tiel • Er is al een Facebook-pagina in het leven geroepen, flyers zijn rondgebracht en op zondag 10 april is het zover: de LenteFair Passewaaij. Het evenement vindt van 12.00 tot 17.00 uur plaats in winkelcentrum Passewaaij. De 35 plekken zijn inmiddels uitverkocht.

De LenteFair Passewaaij wordt op touw gezet door de vriendinnen Anja van Doesburg en Miranda Versteeg, allebei ondernemer. Anja is sinds september vorig jaar ZZP'er en heeft de online concept store Label 78. Miranda is eigenaresse van Atelier 9 grafische en creatieve dienstverlening. "Het is ontzettend leuk om zo'n lentefair te organiseren", vindt Anja. "Het contact met mensen, een stukje gezelligheid creëren. En het is een leerzaam proces, want je moet de vergunningen aanvragen en weten wat wel en niet kan. Het is leuk om, samen met een vriendin, de kar te trekken. En dan maar hopen dat het een succes wordt."
De eerste editie van de LenteFair Passewaaij is meteen al volgeboekt. Er is vergunning voor 35 kramen en die staan er zondag ook. "Het aanbod varieert van woondecoratie, bloemen en groen tot chocolade, kleding en sieraden", aldus Anja van Doesburg. "Het is voor de ondernemers leuk dat ze hun gezicht weer eens kunnen laten zien, want dat kon door corona twee jaar lang niet. Dat is natuurlijk best spannend en hopelijk weer een zetje in de goede richting. Het zijn allemaal regio-gerelateerde ondernemers. Dus niet alleen uit Passewaaij, maar ook uit de plaatsen in de buurt. Marijkes Fruitkorfje uit Buren bijvoorbeeld, die een mooie stand heeft met onder meer jam en sap. We hebben daarnaast gekeken hoe we het aanbod Pasen-gerelateerd konden maken."
Hoe Anja en Miranda op het idee kwamen van een lentefair? "We dachten dat het leuk zou zijn, ook voor Passewaaij, om het voorjaar op een gezellige manier in te luiden. Zo is het idee geboren", legt Anja uit. "En dat idee is positief ontvangen, dat merken we aan de reacties van de standhouders, ondernemers en van de wijkvereniging Passewaaij."
Anja heeft er alle vertrouwen in dat het evenement slaagt. Beide dames hebben er in elk geval hun uiterste best voor gedaan. "We hebben geflyerd, er zijn posters. We hebben er hard aan getrokken. Ik heb denk ik wel zo'n 200 kilometer weggetrapt. Wel elektrisch hoor. Trouwens Gejo Fietsen staat er zondag ook."
Voor de LenteFair Passewaaij is enige tijd geleden al een Facebook-pagina met een publiekstrekker in het leven geroepen. "Met elke avond een prijs, zoals twee luxe ijscoupes en een Etos-pakket, voor de mensen die de pagina volgen", aldus Anja. "De winnaars mogen hun prijzen komende zondag ophalen op de lentefair."
Natuurlijk is de Paashaas komende zondag ook present, om paaseitjes uit te delen. Daarnaast is er live-muziek, verzorgd door kinderen van cultuurcentrum Zinder, die een bijdrage 'in hun pet' op prijs stellen. "En accordeonist Dick van Steenbergen loopt rond om voor de muzikale omlijsting te zorgen. Kortom; we zijn er helemaal klaar voor. En nu maar hopen dat het weer geen spelbreker wordt, want de mensen snakken naar leuke dingen en willen eruit", aldus Anja van Doesburg.

Rob Zantinge