Open ontmoetingsavond zwembad Waalslag

tiel • Optisport-zwembad Waalslag in Tiel is naarstig op zoek naar nieuw personeel. Om belangstellenden een kijkje te gunnen 'in de keuken' van het zwembad, is er op woensdag 6 april van 19.00 tot 21.00 uur een open ontmoetingsavond. Geïnteresseerden kunnen dan gratis een kijkje nemen in het prachtige, vrijwel nieuwe gebouw aan de Laan van Westroijen 99. 

"En wíj zorgen dan voor de koffie", zegt Waalslag-manager Carla den Ouden, die - na de perikelen rond de probleemjeugd - nu eens de positieve dingen wil laten zien. "Personeel is in groten getale vertrokken, waardoor we maar heel beperkt les kunnen geven", legt Den Ouden uit. "We zijn dan ook hard op zoek naar zwemonderwijzers, instructeurs en toezichthouders. We draaien nu op 75 procent, maar we willen weer volledig open. We gaan nu tot diploma A, maar opleiden voor de hogere diploma's, groepslessen en recreatief zwemmen kan nog niet. Ouderen kunnen wel zwemmen, scholen worden verplaatst en straks - in de meivakantie - is er slechts op twee dagen vrij zwemmen.
De grootste zorg van Zwembad Waalslag is volgens manager Carla den Ouden het gebrek aan toezichthouders. "Daardoor kunnen we in vakanties niet open en op zaterdagmiddag ook niet", legt ze uit. Nieuwe toezichthouders kunnen zonder al te veel gedoe aan de slag, zo blijkt: "Ze moeten natuurlijk zwemvaardig, maar er is een interne opleiding Lifeguard toezichthouder. In samenwerking met de Reddingsbrigade Tiel kunnen ze een versneld traject in."
Het moderne zwembad Waalslag biedt voor jong en oud veel mogelijkheden en sportieve activiteiten. Er is een recreatiebad met glijbaan en peuter- en kleuterbassin, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad. Verder beschikt Waalslag over ruime omkleedcabines en er zijn toiletten voor mindervaliden.