Doe jezelf een plezier en word een Tiels maatje

tiel • Vorige week was het de Week van de psychiatrie met 'Elke stem telt' als thema. Wellicht heb je er iets van meegekregen en ben je nieuwsgierig geworden. Elk mens doet ertoe. Het is daarom van belang dat alle stemmen gehoord worden. Een ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren, mogelijkheden of talenten om zich te uiten. De Tielse maatjes zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die iets voor of met een ander willen doen. 

Voor circa twee uur in de week kan zo'n vrijwilliger al van betekenis zijn in iemands leven. De Tielse Maatjes koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. 

Geen zware gesprekken

Beiden geven aan wat ze graag willen doen, omdat het níet de bedoeling is om zware gesprekken te hebben, maar juist even samen iets leuks te gaan doen om met 'gewone' dingen bezig te zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn samen schaken, schilderen, iets bakken, een kaartje leggen, wandelen of fietsen. 

Koppelgesprek

Door vrijwilligerswerk te doen, doe je eigenlijk ook jezelf een plezier. Als de coördinator van de Tielse maatjes iemand heeft gevonden die hetzelfde zoekt als wat jij biedt, vindt er een koppelgesprek bij de aanvrager plaats. Een klik is immer heel belangrijk voor zowel jou als voor de aanvrager. 

Aanmelden

Wie spontaan zin krijgt om zich aan te melden, kan contact opnemen met Inez Koot van de Tielse maatjes via tielsemaatjes@gmail.com. Wie nieuwsgierig is geworden en eerst wat meer informatie wil, kan ook dan gerust vrijblijvend contact opnemen met Inez Koot.