Sjef van Elk verkenner in Buren

buren • De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. Inwoners hebben bepaald wie er de komende vier jaar zitting neemt in de Burense raad. Een nieuwe raadsperiode betekent ook een nieuw college van burgemeester en wethouders. Sjef van Elk is door de grootste politieke partij, Gemeentebelangen Buren, naar voren geschoven als verkenner. Met steun van de andere politieke partijen onderzoekt Van Elk de komende periode welke mogelijkheden er zijn om tot een college te komen dat kan steunen op een prettige samenwerking met de raad. Dit onderzoek bestaat uit gesprekken met alle politieke partijen, om inzicht te krijgen in de belangrijkste doelen voor de komende bestuursperiode. Van Elk bekijkt welke partijen de bereidheid hebben tot samenwerken en wat tot de meest succesvolle samenwerking leidt. Van Elk  heeft de opdracht om op basis van deze verkennende fase zijn bevindingen zakelijk en objectief weer te geven én toe te lichten tijdens een openbare bijeenkomst. De partijen hebben er alle vertrouwen in dat deze 67-jarige oud-wethouder erin slaagt zijn taak succesvol af te ronden. Van Elk is tussen 2001 en 2020 diverse malen wethouder geweest in Druten. In 2003 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Parkeerboete krijgt leuk staartje

tiel • Het bericht over de parkeerboete voor Dirk van Lith, in Het Kontakt van vorige week, kreeg een paar dagen later een leuk staartje. Arno Nagel, van Nagel Finance, bood aan de boete van 109 euro te vergoeden. Duurzaam Rivierenland, de stichting waar Van Lith zich voor inzet, besloot echter ook de boete te compenseren. Het geld van de Stichting Duurzaam Rivierenland ging uiteindelijk naar Dirk van Lith. Arno Nagel besloot de 109 euro te schenken aan Duurzaam Rivierenland, omdat de vrijwilligers van deze stichting goed werk doen. Overigens kreeg de redactie ook diverse andere mailtjes van Tielenaren die de boete van Dirk van Lith wel wilden betalen.


Autobrand 

wadenoijen • Aan de Henich in Wadenoijen stond zondagochtend rond tien voor vier een auto in brand. Het voertuig stond onder een carport naast een woning. De brand ging gepaard met hoge vlammen en knallen. De woning liep veel rook- en roetschade op. De auto ging volledig verloren.