Deze kinderwagen is een nieuwe aanwinst.
Deze kinderwagen is een nieuwe aanwinst. Foto: aangeleverd

Zomerseizoen streekmuseum begint

Algemeen

OMMEREN • Het zomerseizoen begint bij Streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren op zaterdag 1 april.

Bezoekers kunnen er, tot 1 november, van woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur terecht. En op zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. In de coronatijd zijn er in het museum aanpassingen gedaan. In de zaal hangen nu oude foto’s van Ommeren, Ingen en Lienden. Er kwamen bovendien leuke aanwinsten bij, zoals een schitterende kinderwagen en een beschilderd wiegje. Beide items zijn meer dan honderd jaar oud. Op de bovenverdieping is nog steeds de expositie rondom verzetsheld Johannes van Zanten te bewonderen. 

Dubbelstation
Daar is ook een kleine tentoonstelling rondom het dubbelstation van Kesteren, met een gewijzigde, doorlopende voorstelling op een groot scherm. Vanaf mei is er een hoekje met speciale aandacht voor jongens uit de omgeving die naar Nederlands-Indië werden gestuurd. Daarbij zijn geluidsfragmenten te horen van ingesproken berichtjes uit Ingen. De fragmenten staan op unieke grammofoonplaatjes. 

Portrettengalerij
Nieuw wordt ook een portrettengalerij met personen van meer dan honderd jaar geleden. Wellicht hangen uw voorouders er ook bij. Het museum is overigens naarstig op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers. Meer informatie: info@streekmuseumbaronvanbrakell.nl