Zestigste Fruitcorso Tiel halverwege september

tiel • Na twee corsoloze jaren kijkt het Fruitcorso in Tiel er dit jaar naar uit om haar zestigste editie te vieren. Dit besluit heeft het bestuur van Stichting 4-Stromenland in samenspraak met de betrokken partners genomen.

Dat betekent dat tijdens het derde weekend van september weer een kleurrijke parade van wagens door de binnenstad van Tiel trekt. Natuurlijk staat dan ook 'Fruitcorso by Night' op het programma.
Naast het 60-jarig bestaan zijn er nog twee kroonjaren: 20 jaar kindercorso en 55 jaar mozaïeken. En voor het eerst in haar historie rijdt het Fruitcorso met de UNESCO-status, sinds de bijschrijving vorig jaar op de representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de mensheid.

Vitamine C(orso)

Voorzitter Laurens Verspuij is blij dat het weer kan: "We zijn toe aan vitamine C(orso)", grapt hij. "Na twee jaar waar het woord corona de boventoon voerde, willen wij Nederlandse en internationale bezoekers weer kennis laten maken met een ander virus: het corsovirus. En we zijn onwijs blij dat het nu weer kan!"

Samen voor het event

Het Fruitcorso is één van de evenementen tijdens de Betuwse Oogstweek. Over de verdere invulling van deze week komt op een later moment meer informatie vrij. Door het organiseren van de Betuwse Oogstweek liggen er meer werkzaamheden bij Stichting 4-Stromenland. Hierdoor zoekt de stichting per direct vrijwilligers die op één of andere manier willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen.
Verspuij verduidelijkt: "Van organisatiekracht tot hekkensjouwers, iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie. Past dit bij jou? Geef je op via info@fruitcorso.nl."

Startschot

Op zondag 3 april, tijdens Tiel Pakt Uit, wordt het startschot voor het corsojubileumjaar gegeven.