• Naar verwachting start de aanleg al in april en zal deze eind dit jaar klaar zijn.
• Naar verwachting start de aanleg al in april en zal deze eind dit jaar klaar zijn. Foto: I Horn

Aanleg glasvezelnetwerk in stad Buren

buren • Als eerste kern in gemeente Buren krijgt de stad Buren een toekomstbestendig glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. Er zijn nu al voldoende aanmeldingen binnengekomen. Inwoners die zich hebben aangemeld, worden over het verdere verloop van de aanlegwerkzaamheden geïnformeerd. Naar verwachting start de aanleg al in april en zal deze eind dit jaar klaar zijn. 

"Al langere tijd zijn we in de gemeente Buren bezig met het aanleggen van glasvezel", vertelt wethouder André van den Hurk. "Ik ben blij dat in stad Buren het aantal aanmeldingen voor glasvezel zo hard is gegaan en dat de aannemer nu daadwerkelijk aan de slag kan gaan. Het laat maar weer eens zien dat de behoefte er is." Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk, vult aan: "Dit is echt indrukwekkend, dat het nu al gelukt is. We bedanken iedereen die de campagne gesteund heeft, zoals onze ambassadeurs, wederverkopers, de gemeente Buren en de voetbalvereniging S.V.B. Buren. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen de stad Buren een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Heel de stad Buren krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk."
"Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding", voegt Grootenboer eraan toe. "Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 6 april, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders." Sinds maandag zijn medewerkers van aannemer Selecta al bezig met de zogenaamde woningschouw. Per adres bekijken ze waar de glasvezelaansluiting geplaatst kan worden. Meestal is dat in de meterkast. Als iemand niet thuis is of zelf een tijdstip voor een afspraak wil kiezen, kan hij of zij contact opnemen met de klantenservice van Selecta (werkdagen 8.00-17.00 uur via 085 27 31 831 of customer@selectaholding.com). In de overige Burense kernen - Beusichem, Eck en Wiel, Ingen, Kerk-Avezaath, Lienden, Maurik en Zoelen - is het benodigde deelnamepercentage nog niet behaald. Inwoners hebben nog tot 6 april om zich aan te melden voor een glasvezelabonnement. Als er ook daar genoeg animo is, komt er ook daar glasvezel. Info/aanmelden: gavoorglasvezel.nl. Aan de Peperstraat 2 in Buren en in het Klokhuis in Maurik zijn Glasvezel Informatiepunten. Op woensdag 16 maart is er om 19.30 uur een informatieavond in Het Wapen van Lienden, Dr. Van Noortstraat 2 in Lienden.