Negende Roel Boerma Wandel- en Trimloop

tiel • De negende editie van de Roel Boerma Wandel- en Trimloop vindt plaats op zondag 27 maart. De loop wordt georganiseerd door Atletiekvereniging Astylos en heeft als thema 'Samen lopen tegen kanker'. Start en finish zijn bij Ziekenhuis Rivierenland aan de President Kennedylaan 1 in Tiel.

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 5, 7½, 10½ en 15 kilometer. Daarnaast is er een jeugdloop over 1½ en 2½ kilometer. De Roel Boerma-loop is een goede doelenloop en heeft een recreatief karakter. Iedereen kan op zijn eigen tempo meedoen. Er is geen tijdregistratie en er worden geen uitslagen bijgehouden. Bij de finish staat wel een tijdklok. Wandelaars en hardlopers volgen dezelfde route.

Eerbetoon

De loop is een eerbetoon aan Astylos-lid Roel Boerma. Hij overleed in 2013 aan kanker. Als teken van verbondenheid wordt de deelnemers gevraagd om in een wit T-shirt te lopen. Via de website en op de dag zelf is voor 15 euro het shirt met opdruk te bestellen. Meedoen in een eigen wit shirt kan ook.
Inschrijven kan via www.astylos.nl of op de dag zelf tussen 8.45 en 10.45 uur bij de hoofdingang van het ziekenhuis. De wandelaars starten vanaf 9.00 uur, de hardlopers vanaf 11.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro. Dit komt geheel ten goede aan de jaarlijkse lichtjesactie van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Om 13.15 uur wordt de opbrengst symbolisch overhandigd.
Parkeren bij het ziekenhuis tijdens de loop is gratis. Daar staan ook kraampjes van onder meer het Roparun-team 166, waar paaseitjes en andere zaken te koop zijn.
Kijk voor meer informatie op www.roelboerma.nl