De Culemborgse folkgroep Maggies Wedding speelt al tien jaar Anglo-Celtic folk.
De Culemborgse folkgroep Maggies Wedding speelt al tien jaar Anglo-Celtic folk. Foto: aangeleverd

Maggies Wedding speelt in Oud-Katholieke Kerk

Algemeen

CULEMBORG • De Culemborgse folkgroep Maggies Wedding speelt al tien jaar Anglo-Celtic folk. Dit is een verzamelnaam voor allerlei stijlen, variërend van opzwepende dansmuziek tot weemoedige songs uit Ierland, Schotland, Engeland en Bretagne. Op zondag 20 maart om 14.00 uur zijn ze weer in Culemborg zelf te horen, in de Oud-Katholieke Kerk (Varkensmarkt 20). De directe aanleiding is duidelijk: Sint Patrick, de grote Ierse feestdag op 17 maart. 

Het programma voor dit optreden bestaat uit luistermuziek, hartverwarmend voor de kanteling van winter naar voorjaar. Rustige instrumentale tunes, songs en ballads over liefde, heimwee, tegenslag en geluk. Ook de soms wrede geschiedenis van Ierland komt ter sprake. Het instrumentarium is, met onder meer gitaar, bouzaki, accordeon, fluit, viool en bodhran, indrukwekkend. En natuurlijk komt Sint Patrick langs, drie dagen na zijn naamdag (17 maart). 

Toelichting
Leadzanger Peter Merry geeft zo nodig toelichting. In de intieme sfeer van Oud-Katholieke Kerk komt het gevarieerde repertoire en de waaier van instrumenten prachtig tot zijn recht. Luisteren naar Maggies Wedding is de stap maken van een in veel opzichten donkere winter naar een hopelijk lichter voorjaar.                                                                                                                        

De toegang vrij, wel gaat een hoed rond.