Profile Nout in tv-serie

geldermalsen • Sinds zaterdag 5 maart is Geldermalsen twaalf weken lang het hoofddecor in een nieuwe tv-serie op SBS6. Het betreft het nieuwe autoprogramma ‘Geluk Op Wielen’, waarbij het leeuwendeel van de opnames plaatsvond bij garagebedrijf Profile Nout aan De Elzenhof 1. 

APK Keurmeester Bas Daatselaar (woonachtig in Geldermalsen) en bandenexpert Henk Blom (woonachtig in Culemborg), beiden werkzaam bij Profile Nout, vertolken belangrijke sleutelrollen in het programma.
In elke aflevering van het programma stelt een kandidaat een herkenbare vraag over zijn of haar auto. De experts bij Profile Nout duiken op de auto. Ze gaan er alles aan doen om de hulpvraag van de kandidaat op te lossen en deze weer zo goed als nieuw op te leveren. Aan de hand daarvan krijgt de kijker veel praktische tips en informatie. Ondertussen worden de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd via een doe-het-zelf autocheck, rijtest en een kennisquiz. De kijker krijgt letterlijk een kijkje onder de motorkap en achter de schermen in het garagebedrijf.
Het tv programma heeft als doel met praktische tips automobilisten te helpen om hun brandstofverbruik te verlagen en onnodige kosten voor onderhoud en reparatie te voorkomen. En dat komt voor veel mensen als geroepen zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 47% van de mannen en 42% van de vrouwen wil hun auto milieuvriendelijker gebruiken maar weet niet hoe, blijkt uit onderzoek dat Jansen liet uitvoeren door onderzoeksbureau Motivication. En 38% van de mannen en 28% van de vrouwen wil meer technische kennis van hun eigen auto. Maar liefst 72% van de mensen controleert de bandenspanning niet vaak genoeg. 60% rijdt met de zachte banden rond want enorm veel extra brandstof kost. Het programma is een initiatief van documentairemaker en programmamaker Gwen Jansen. Zij produceert de serie ook. Eerder maakte ze de documentaire ‘De Autovakmannen. Jansen: "Er is nog zoveel winst te behalen voor autobezitters qua portemonnee, milieu, rijcomfort en veiligheid onderweg. Daar wil ik bij helpen.”