• PvdA-wethouder Ben Brink
• PvdA-wethouder Ben Brink Foto:

We moeten gericht zijn op mensen, niet op boetes en maatregelen PvdA-wethouder Ben Brink over werk, inkomen en de omslag die de overheid moet maken

Het hebben van collega’s. Jezelf nuttig voelen. Gewaardeerd worden om wat je doet in een bedrijf of organisatie. Je hoeft de PvdA niet uit te leggen waarom werk belangrijk is. Maar juist op het gebied van werk liggen er enorme uitdagingen.

PvdA-wethouder Ben Brink heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor goed en eerlijk werk in de gemeente. De uitdagingen die hij ziet in de komende jaren zijn groot. In de komende jaren komen we in Nederland ontzettend veel werkenden tekort. Vacatures, bordjes met ‘collega’s gezocht’, let er eens op en je komt ze overal tegen.

De gemeente en inzet op werk

Als wethouder voert Ben Brink de participatiewet uit. Die draait er om mensen zoveel mogelijk aan werk te helpen. Maar er moet een omslag komen in het denken. “We moeten veel meer kijken naar mensen zelf, wat iemand wel kan. Op dit moment werken we nog teveel vanuit boetes en maatregelen. Uiteindelijk help je daar mensen met een boete niet aan werk.

Veel meer vanuit mensen zelf denken en hen zo aan het werk helpen. Maar daar start het pas. Zo geeft Brink aan dat er ook veel meer ingezet moet worden op tijdig bekijken waar in de toekomst mensen nodig zijn. ‘Omscholing, begeleiding van mensen die willen overstappen naar ander soort werk, een andere branche. Daarmee help je mensen nu in de toekomst aan werk en inkomen’. 

De PvdA is de partij van het werk
Voor nu en in de toekomst. Wil je meer weten over de inzet van de PvdA in Tiel? Kijk dan op de website tiel.pvda.nl of bekijk onze sociale media.

Voor Jou, met elkaar

Stem 16 maart, PvdA