Geld voor Jeugdfonds Sport en Cultuur

tiel • Autolease Midden Nederland vindt dat elk kind het verdient om te sporten en spelen met andere kinderen. Daarom reikte de Manager Operations Patrick Suppers een cheque van 3500 euro uit aan Johan Kruithof, voorzitter van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. 

Met dit bedrag kunnen elf kinderen uit de regio Tiel een jaar lang lid worden van een sport- of cultuurvereniging. Autolease Midden Nederland, onderdeel van familiebedrijf De Waal Autogroep, heeft dit bedrag samen met de klanten opgebouwd. Het bedrijf stuurt klanten een enquête voor een tevredenheidsonderzoek. Per ingevulde enquête doneert het bedrijf 5 euro aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
Familiebedrijf De Waal Autogroep bood jongeren uit de omgeving drie het thuis niet breed hadden vroeger een bijbaantje aan. Zo'n baantje kon soms net het verschil maken tussen samen met andere kinderen uit de buurt activiteiten ondernemen of alleen zijn. Ook nu zijn er helaas nog veel kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. In Nederland zijn dit er één op de elf. Sporten, dansen of muziek maken met andere kinderen ligt dus helaas niet altijd binnen de financiële mogelijkheden van gezinnen.
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging. Bijna 66.000 kinderen en jongeren zijn in 2021 via het Jeugdfonds Sport & cultuur lid geworden van een sport- of cultuurclub.