• Hoofdtrainer Hans van de Haar van TEC.
• Hoofdtrainer Hans van de Haar van TEC. Foto: Arno voor de Poorte

TEC roert zich flink op de transfermarkt

Algemeen

TIEL • Tweede divisieclub TEC uit Tiel barst van de ambities. Ex-prof en trainer Hans van de Haar (47) vindt de elfde plek op de ranglijst van het vlaggenschip van TEC de club onwaardig. Vandaar dat hij - met zijn staf - stevig heeft ‘ingekocht’ tijdens de winterstop. “We willen duidelijk stappen maken.” 

Onder de aanwinsten schaart zich Tielenaar Mohamed El Makrini, een vierendertigjarige middenvelder. “Hij speelde in Noorwegen op het hoogste niveau,” licht Hans toe. “Dat was een buitenkansje voor de club en we zijn blij dat hij voor anderhalf jaar heeft getekend.” Waar TEC eveneens mee mazzelt, is de komst van Yaël Eisden. Ook hij betekent een versterking op het middenveld. “Hij ging verhuizen naar Tiel en kan zich heel goed vinden in onze ambities,” aldus de trainer.
De verschuivingen in de selectie van TEC zijn ook ingegeven door de ontevredenheid van een paar spelers in de groep. “Zij hebben te kennen gegeven dat ze na tweeënhalf jaar wilden verkassen. Ook heb ik een gedeelte van de jongens aangegeven dat ze naast de selectie gaan vallen. Alle aankopen hebben dus ook een reparatiefunctie voor de huidige selectie.” De technische staf was al aan het scouten toen ze nog in de derde divisie voetbalden. Een aantal spelers haalt nét niet het niveau voor de tweede divisie. “We willen af van het lelijke-eendjessyndroom. Dan weer in en dan weer uit die tweede divisie. Daarom hebben we onze ogen en oren goed de kost gegeven en een aantal geweldige aanwinsten binnengehaald.”

Stroomversnelling
Daan Blij zou volgend seizoen al komen. Zijn komst is plots in een stroomversnelling geraakt, omdat het erop leek dat hij bij Excelsior Maassluis op de bank terecht zou komen. Een andere versterking komt in de persoon van Jason Wall. “Hij staat op alle vier de posities achterin zijn mannetje.” Via zijn zaakwaarnemer is de trainer een ervaren keeper op het spoor gekomen: Piotr Gorczyca. “Hij heeft bij veel buitenlandse clubs onder de lat gestaan. Hij komt graag naar TEC om onze ambities mee waar te maken en omdat hij een Poolse vriendin heeft die in Nederland werkt.” De ambitie van TEC is helder: zo spoedig mogelijk uitgroeien tot een vaste waarde in de top-5 van de tweede divisie. Bovendien wil TEC de club ‘doorontwikkelen’. “Daar werken we keihard aan achter de schermen. Dat doen we in samenwerking met de Stichting TEC 2000. Daarin zit een gegarandeerd budget van hoofdsponsor H. van Dijkhuizen uit Tiel.” Dat heeft het mede mogelijk gemaakt om middenvelder Vinny Vermeer - zij het waarschijnlijk tijdelijk - terug te halen. “Hij komt bij een Amerikaanse club vandaan. Hij heeft al ervaring hier. Hij wil op termijn wel terug naar een profclub in het buitenland.” Dat geldt minder voor Abdelmajid Bouali. Hij is een getalenteerde speler die recent voor de Duitse club PC Phönix Lübeck speelde en twee seizoenen voor Borussia Dortmund uitkwam. “Ik kende hem al vrij goed, want ik heb hem ooit op proef gehad bij FC Lienden. Toen koos hij voor een buitenlands avontuur. Ik ben blij dat hij nu voor TEC kiest,” aldus de oefenmeester.

Vertrek
Aanvaller Dilivio Hoffman vertrekt per direct bij de oranje-witten. Hij gaat spelen voor FC Ballkani in de Football Superleague of Kosovo. Dat is het hoogste niveau van dat land. Tegenover deze aderlating staat de komst volgend seizoen van Marciano Mengerink. “Hij komt van koploper Katwijk. Hij is een nummer 9, een echte spits en ‘n goalgetter. Daar zijn we heel blij mee.” De laatste aanwinst van de ambitieuze Tielse club is de jonge doelman Nino Walbeek (20). Recent speelde hij voor het Cypriotische APEA Akrotiri, waar hij als eerste doelverdediger zijn minuten maakte. Van de Haar is verheugd over zijn komst die prima in de ambities van TEC past. “We zijn ook een samenwerkingsverband aangegaan met NEC. Ons ideaal is een voetbalschool op te richten met een regionale uitstraling. We hebben al € 250.000,- geïnvesteerd in de verduurzaming van ons sportpark. Met 300.000 inwoners in de Betuwe móet er haast wel veel voetbaltalent rondlopen.”

Arno voor de Poorte