Studenten ROC maken promotiefilm

regio • ‘Verbinding tussen twee lokale educatie-instellingen!’ Dit plopte bij Helma van den Anker (StudioAnker) op toen zij de vraag kreeg een promotiefilmpje voor BoerderijEducatieRivierenland te ontwikkelen. Coöperatief denken, zeker ook omdat dit project financieel gesteund is vanuit het cooperatieve stimuleringsfonds van de Rabobank.

Al eerder had Helma een samenwerking met studenten van het ROC. Het ROC Praktijklab is waardevol voor het ontwikkelen van de softskills van studenten aan de hand van praktijkopdrachten.
Zowel ROC als BoerderijEducatie Rivierenland zijn erop gericht om op een praktische manier kennis over te dragen. ROC aan jongeren en BoerderijEducatie aan klassen op basisscholen.
De opdracht voor de studenten van het ROC Praktijklab was, aan de hand van een script, een promotiefilm te produceren. Dit onder begeleiding van Helma en van hun docent. De studenten gingen met professionele camera's op pad en zagen tegelijk hoe het er bij een fruitteler, kaasmakerij en melkveebedrijf aan toe gaat. Waar komt ons voedsel eigenlijk vandaan? Ze hebben dit op beeld vastgelegd en vervolgens gemonteerd. Het eindresultaat is binnenkort te zien op de mediakanalen en de website van www.BoerderijEducatieRivierenland.nl. Daar kunnen klassen van de basisscholen uit de regio zich aanmelden voor educatielessen bij de boer ter verrijking van het onderwijs én om zo belevend te leren.