Basiscursus Democratie van raadswerkgroep

tiel • Altijd al willen weten wat de gemeenteraad doet? Hoe de gemeente Tiel werkt? En hoe je daar zelf invloed op hebt? Doe dan mee aan de gratis basiscursus Democratie in Tiel, die op 16 februari begint. De cursus is een initiatief van Politiek Actief. Deze raadswerkgroep probeert inwoners te enthousiasmeren voor de lokale politiek. 

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over hoe de gemeente werkt en wat de Tielse politiek en democratie inhouden. Maar ook voor diegenen die willen weten hoe zij invloed kunnen uitoefenen. Voorkennis is voor de cursus niet nodig.

Soep en broodje

Er zijn bijeenkomsten op de volgende data: woensdag 16 februari (van 18.00 tot 21.30 uur, inclusief soep en een broodje); woensdag 23 februari (van 19.30 uur tot einde raadsvergadering); woensdag 2 maart (van 19.30 tot 21.30 uur).
De bijeenkomsten op 16 februari en 2 maart vinden fysiek op het stadhuis plaats, waarbij rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. Op 23 februari wordt de raadsvergadering digitaal bijgewoond. Dit kan vanuit huis.
De bijeenkomsten vinden plaats in de raadszaal van Tiel en daarbij komen de volgende onderdelen aan de orde: Hoe werkt de gemeente Tiel? En waar heeft de gemeente invloed op? Hoe werkt de gemeenteraad? Waar heeft de gemeenteraad invloed op? Welke invloed kan ik hebben op de Tielse politiek? Het bijwonen van een raadsvergadering.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is mogelijk door een e-mail te sturen naar fkadra@tiel.nl. Wie nog vragen heeft, kan deze ook kwijt bij de griffie.


.