Lekker shoppen in Tiel en tussendoor de meest prachtige en originele oldtimers bewonderen; een prachtige combinatie.
Lekker shoppen in Tiel en tussendoor de meest prachtige en originele oldtimers bewonderen; een prachtige combinatie. Archieffoto: Rob Zantinge

Betuwse Fruitrally vanuit hartje Tiel

Algemeen

TIEL • De Betuwse Fruitrally moest vanwege corona twee keer worden geannuleerd, maar op zondag 1 mei kunnen de liefhebbers weer deelnemen aan deze spannende rit door de Betuwe. En ook het (winkelend) publiek is van harte welkom om al het fraaie chroom- en lakwerk te bewonderen. De organisatie van het evenement, dat om 10.00 uur begint, is in handen van winkeliersvereniging Hart van Tiel.

De Betuwse Fruitrally staat voor een gezellige dag voor en door autoliefhebbers, in het centrum van Tiel. De organisatie wil er opnieuw een gezellig evenement van maken met een grote variëteit aan motorvoertuigen. De opzet is vergelijkbaar met die van eerdere edities van de Betuwse Fruitrally. ‘s Ochtends is er dan ook een heuse Cars&Coffee, een ontmoeting in hartje Tiel van liefhebbers van klassieke en bijzondere motorrijtuigen met elkaar én met het (winkelend) publiek. Het is op 1 mei bovendien koopzondag in Tiel, dus winkels en horeca zijn open. Wie niet aan de rally meedoet of even wil uitblazen van het winkelen, kan de deelnemende auto’s vanaf een terras bewonderen.

40 of 70 kilometer
Rond het middaguur is de start van de rally. Deelnemers kunnen daarbij kiezen uit een toertocht van zo’n 40 kilometer en een sportieve rit van ongeveer 70 kilometer. Beide routes voeren ditmaal door de omgeving van Flipje City. Zo staat ook het door Boudewijn de Groot prachtig bezongen Land van Maas & Waal met zijn dijken en bloeiende boomgaarden op het programma. De route kan worden gereden met behulp van een routebeschrijving, een bolletje-pijltje route of via een .gpx bestand.

Jury en prijzen
Er is tijdens het auto-evenement ook een jury aanwezig. Deze voorziet de eigenaren van de fraaiste auto’s van een toepasselijke prijs. Er wordt een winnaar gekozen in drie categorieën: oldtimers, cabrio’s en bijzondere auto’s. De ‘rally’ begint rond het middaguur en de deelnemers worden rond 16.00 uur terug verwacht. Aansluitend reikt de jury de prijzen uit.
Aanmelden voor de Betuwse Fruitrally is ook dit jaar noodzakelijk. Dit omdat op de beperkte ruimte in de binnenstad een beperkt aantal auto’s kan worden geparkeerd. Bovendien wil de organisatie voor de aangemelde auto’s themapleinen maken.

Info
Meer informatie over de rally is te vinden op www.winkelenintiel.nl/betuwsefruitrally en op facebook.com/betuwsefruitrally.

Rob Zantinge