Omroep Gelderland toert met deze verkiezingsbus door de provincie.
Omroep Gelderland toert met deze verkiezingsbus door de provincie. Foto: aangeleverd

Verkiezingsbus GLD Stemt naar Buren

Algemeen

BUREN • Omroep Gelderland toert door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale omroepen en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen, op woensdag 16 maart. De verkiezingsbus stopt op maandag 7 februari in Buren en op vrijdag 11 februari in Tiel. 

Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt, die online te zien zijn. Elke lokale omroep verzorgt een inhoudelijk debat over issues die spelen, zodat inwoners op 16 maart goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wordt er in 51 Gelderse gemeenten een nieuw lokaal bestuur gekozen. 

Berichten en verhalen
Maar wat valt er te kiezen? Op wie stem je en welke partijen doen er mee? Op GLD Stemt staan berichten en verhalen over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Omroep Gelderland maakt tijdens de verkiezingstour ook wekelijks een live tv-uitzending in de grote steden van de provincie.
In elke uitzending van GLD Stemt wordt de balans opgemaakt van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden deden. Wat lukte en wat niet? Het is te zien in GLD Stemt, iedere vrijdag om 17.20 uur op TV Gelderland.

(Toer)schema
Meer info: GLDstemt.nl. De verkiezingsdebatten zijn tot 16 maart live te volgen via de online kanalen van Omroep Gelderland en van de lokale partners zelf. Het volledige (toer)schema staat op gldstemt.nl.