PCG Buren: 'Elke stem/kern telt!'

buren • De PCG Buren presenteert haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart met als titel 'Elke stem/kern telt!' Er is volgens de partij door veel mensen binnen het bestuur en de fractie hard gewerkt om een goed en inhoudelijk programma te maken. Een programma wat er ook echt toe doet en waar inwoner en ondernemer binnen de gemeente ook echt iets aan heeft. "Met gepaste trots nodig ik u van harte uit om het programma te lezen en kennis te nemen van onze uitgangspunten voor de komende vierjaar", aldus lijsttrekker Erik Zaaijer. "En natuurlijk gaan we hierover ook graag met een ieder in gesprek." De slogan van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, 'Betrouwbaar, Verantwoord en Vooruitstrevend', zijn tot kernwaarde verheven binnen de PCG. Deze kernwaarden zijn steeds de uitgangspunten geweest bij totstandkoming van het nieuwe verkiezingsprogramma. Een programma waar aandacht is voor bijvoorbeeld de agrarische sector, klimaatadaptatie, woningbouw en nog veel meer actuele en grote onderwerpen. Het verkiezingsprogramma en meer informatie over de verkiezingen zijn te vinden op de website van PCG Buren: www.pcgburen.nl/verkiezingen.


Onderzoek naar borstkanker

tiel • Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar uit Tiel worden voor het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgenodigd vanaf 25 februari. Het onderzoekscentrum is te vinden op de parkeerplaats bij sporthal Westroijen.

Sinds 1 januari van dit jaar is het Bevolkingsonderzoek Oost doorgegaan als Bevolkingsonderzoek Nederland. Dit is onder meer te zien aan een nieuw logo op het (mobiele) onderzoekscentrum.

Ouder dan 50

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker, dat bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten, een mammografie. De foto's worden gemaakt door speciaal opgeleide screeningslaboranten. Twee screeningsradiologen beoordelen de röntgenfoto's en zoeken naar verdachte afwijkingen. Deelname is gratis en vrijwillig. Vanwege het coronavirus zijn maatregelen genomen om veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen. Daardoor kunnen het bevolkingsonderzoek en de aansluitende zorg veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.
Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere twee jaar uitnodigen.
Meer informatie: www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.