CDA Buren: 'Inwoners centraal'

buren • CDA Buren maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij komt daarvoor met een opmerkelijk programma, waarin de inwoners centraal staan. Lijsttrekker Monique Bettink is blij met deze koers. "Als lokale volkspartij zijn wij er voor Buren", zegt zij. "Dat geven we de komende jaren veel meer dan voorheen inhoud door goed te luisteren naar de mensen."

Eigen identiteit

"We richten ons op de kernen, die allemaal een eigen identiteit hebben", zegt Bettink. "Daarom moet de eigen inwoners daarover meepraten. Niet aan de achterkant, als alle plannen al klaar zijn, maar vanaf het begin bij de planvorming. Er zit heel veel kracht en kennis bij de mensen en die willen we inzetten om verder te bouwen aan onze mooie gemeente. Niet voor niets heet ons programma Samen zijn we Buren. De afgelopen periode hebben we met de coalitie daar al de aanzet voor gegeven. En ja, dat willen we graag verder uitbouwen."

Enthousiaste mensen

Monique Bettink doet dat met een nieuwe ploeg enthousiaste mensen om zich  heen. Peter van Dijk en Thomas Jansen staan als nummer twee en drie hoog op de kandidatenlijst. Ook zíj zijn enthousiast over het nieuwe programma. 

Ruimte geven

Van Dijk: "We willen bouwen in alle kernen en de leefbaarheid behouden. Maar ook willen we de ondernemers de ruimte geven die ze nodig hebben."

Buitengebied

En Jansen vraagt aandacht voor het buitengebied: "Dat is zo bijzonder, daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan. Nieuwe ontwikkelingen kunnen alleen als ze passen bij dorp of stad."

Volledig programma

Het volledige verkiezingsprogramma van CDA Buren staat op de website www.samenzijnweburen.nl