Partij van de Burgers is klaar voor verkiezingen

tiel • Partij van de Burgers (PvdB) is met een team van 25 enthousiaste en betrokken Tielenaren klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de PvdB zijn het 'allemaal mensen die met beide benen in de samenleving staan en met veel energie voor bewoners en ondernemers aan de slag willen.'

De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma werden vrijdag bekendgemaakt. In de periode 2018-2022 was de titel van het verkiezingsprogramma 'focus en de boel op orde'. Het nieuwe programma sluit hier naadloos op aan en heeft de titel 'En nu… gewoon door!'
Carla Kreuk is lijsttrekker. Zij laat weten, samen met een mooie mix van ervaring en nieuw talent, met het volste vertrouwen de komende gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. "Er is nog veel te doen, aldus Kreuk. "In de afgelopen periode zijn we stap voor stap aan het werk gegaan, een flink aantal plannen zijn uitgevoerd. In ons verkiezingsprogramma vind je een mooi overzicht hiervan."
Frank Groen jr. is nummer twee op de lijst. Hij zegt: "We weten waar het in onze gemeente om draait, met een duidelijke visie en een praktische aanpak staat onze partij voor no nonsens politiek."

'Frisse blik'

Op nummer drie staat fractievoorzitter Wim de Boer. "In 2018 heeft de PvdB bij de verkiezingen veel steun van de kiezers gekregen. Als grootste partij, met acht raadszetels, hebben we deel uitgemaakt van de coalitie. Er is door ons hard gewerkt en we hebben veel bereikt", aldus De Boer. "Met een frisse blik en een constructieve houding bouwen we ook de komende periode graag verder aan onze gemeente, zoals u dat van ons gewend bent”.

Uw stem telt

Na vier jaar besturen is de PvdB nog niet klaar. Een goede aanzet is gemaakt in de periode 2018-2022 en er is nog genoeg te doen. In het verkiezingsprogramma is de toekomstvisie van Tiel opgenomen en zijn prioriteiten van bewoners verwerkt. 

Met uw stem en vertrouwen gaan we met respect, ambitie en passie voor Tiel, graag door. Onder andere met:

passende en gevarieerde woningbouw in combinatie met de rondweg en derde ontsluitingsweg Passewaaij; extra investeringen in het wegwerken van achterstallig (weg)onderhoud; een kwaliteitsslag in de openbare ruimte, weg met onkruid en zwerfafval; verder verbeteren van de leefomgeving in de wijken en dorpen; een aantrekkelijk en autoluw winkel- en verblijfscentrum; verplaatsen van de coffeeshops; aanpak criminaliteit bij de bron; goede en passende zorg dichtbij; onderwijs en talentontwikkeling voor jeugd; met sport werken aan gezonde, vitale inwoners. 

En nu…. gewoon door!

Dit betekent dat we stap voor stap doorwerken aan het borgen van een financieel gezond, schoon, veilig, goed onderhouden, duurzaam, sociaal en bruisend Tiel. Een gemeente waar het fijn opgroeien, wonen, ondernemen, werken en recreëren is. 

De kandidatenlijst 

1. Carla Kreuk          10. Inge Joustra          19. Jaap van Erven         
2. Frank Groen jr          11. Faiza Mhiaoui          20. Roemer Daalderop         
3. Wim de Boer          12. Alexandra Serné          21. Peter Maasbach         
4. Tom van Oostrom          13. Anje Wierenga          22. Bert Vink         
5. Frank Groen sr          14. Franka Boudewijn          23. Marianne Schroer         
6. Simone de Boer          15. Marco van der Schaft          24. Piet Kreuk         
7. Monique Schoots          16. Johan van Dooren          25. Eus Schroer         
8. Rien van Eldijk          17. Wanda Visser                  
9. Toos Vosselman          18. Arthur Beuns