Nieuwe én bekende spelers in TEC-shirt

tiel • Basil Camara speelt volgend seizoen ook bij TEC. Hij heeft zijn contract met een jaar verlengd en gaat daarmee zijn derde seizoen in. Camara speelt sinds de zomer van 2020 in het oranje shirt. De 29-jarige verdediger heeft zich bij TEC met zijn voetbalkwaliteiten, vechtlust, inzet zijn innemende persoonlijkheid en betrokkenheid bij de club ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de selectie. Ook Rodney Klooster voetbalt komend seizoen voor TEC. De getalenteerde verdediger heeft zijn contract verlengd. Klooster speelt sinds afgelopen zomer voor de Tielse club. De 25-jarige Klooster heeft zich bij TEC het afgelopen seizoen ontwikkeld tot een vaste, betrouwbare en sterke kracht binnen de selectie. Abdelmajid Bouali komt de selectie van TEC verder versterken. Hij speelde de afgelopen jaren vooral in het buitenland en is nu terug op Nederlandse bodem. Met de 25-jarige Amsterdammer haalt TEC een ervaren speler in huis. Bouali kijkt uit naar de samenwerking: "Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging", zegt hij. "Ik heb het nu al erg naar mijn zin bij TEC. Ik ben door iedereen goed ontvangen. Door de spelersgroep, de technische staf en de club." Een andere nieuwkomer is Daan Blij. De 28-jarige aanvaller komt per direct over van Excelsior Maassluis. Met Blij haalt TEC een ervaren speler én goaltjesdief in huis. Ook Blij kijkt uit naar de samenwerking: "Na twee uitstekende gesprekken bij TEC heb ik besloten mijn carrière te vervolgen bij deze club", zegt hij. "Het plan dat trainer Hans van Haar heeft met de club spreekt me zeer aan, ook ben ik toe aan een nieuwe uitdaging."


Alzheimer Trefpunt

tiel • 'Mantelzorg in balans' is het thema tijdens het eerstvolgende Alzheimer Trefpunt Tiel. Dit vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Toon Hermns Huis, Dr. Schaepmanstraat 23 in Tiel. Walter Vrijsen, (trainings) acteur bij Theducater, geeft een interactieve voorstelling. Hij laat zien hoe de zorg in de knel komt door overbelasting en moeite om hulp te vragen van mantelzorgers. Het zijn herkenbare situaties, waarin mantelzorger en zorgvrager met elkaar in verzeild kunnen raken. Jaco ter Morsche van Mozaïek geeft na de pauze de mogelijkheden voor mantelzorgers in Tiel aan. 

Inloop: 19.00 uur. Bij binnenkomst QR code en aanmelden: gerritheuvel@hetnet.nl


Tegelwippen

buren • De gemeente Buren wil samen met inwoners, ondernemers en organisaties zorgen voor meer bomen en groen. Vorig jaar kregen alle scholen een boom. Dít jaar doet de gemeente mee aan het NK Tegelwippen, dat van maart tot en met oktober plaatsvindt. Gemeenten nemen 't tegen elkaar op om zoveel mogelijk tegels te vervangen door planten. Aan de slag? Zie www.buren.nl/aanpassenaanklimaat.