Afbeelding
Foto: Rob Zantinge

Jubilerende brandweer Beusichem zoekt oude foto’s en knipsels

Algemeen

BEUSICHEM • De gemotoriseerde brandweer Beusichem bestaat op 1 juli precies 100 jaar. En die mijlpaal gaat niet ongemerkt voorbij, want rond het eeuwfeest worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er op vrijdag 1 juli een receptie in dorpshuis Het Zoetzand en een dag later, op zaterdag 2 juli, houdt de gemotoriseerde brandweer Beusichem open dag.

En er zijn rond het eeuwfeest meer activiteiten, want de organiserende brandweermensen willen in de tweede helft van dit jaar een toertocht met oude voertuigen organiseren. De bedoeling is om die toertocht op zaterdag 3 september te houden.
En de brandweer zou de brandweer niet zijn als er ook niet een regiowedstrijd zou worden gehouden. Díe wedstrijd vindt plaats op  zaterdag 15 oktober.

Toneelavond
Als afsluitend evenement is er, zoals de brandweer Beusichem in het verleden verschillende jaren heeft gedaan, een gezellige toneelavond. Deze vindt op zaterdag 17 december plaats in dorpshuis Het Zoetzand. De ‘generale’ is de avond ervoor.
Om een beeld te geven van wat de brandweer Beusichem de afgelopen 100 jaar voor de burgers heeft betekend, is de organisatie van het jubileumjaar op zoek naar beeldmateriaal. Gezocht worden foto’s van brandweerinzetten en, maatschappelijke activiteiten, maar bijvoorbeeld ook krantenberichten.

Mailen of afgeven
Beeldmateriaal en krantenknipsels mogen worden gemaild naar postbeusichem@vrgz.nl of worden afgegeven bij Garage Knobbout, zodat er een kopie van kan worden gemaakt. Wie niet in de gelegenheid is om beeldmateriaal af te geven of te mailen, kan contact opnemen via telefoonnummer 06 212 63 822.

Inwoners en ondernemers van Beusichem, Ravenswaaij, Zoelmond en omstreken zijn op zaterdag 2 juli van harte welkom op de open dag. Zij kunnen deze datum dus alvast in de agenda zetten.

Rob Zantinge