Digitale ontmoeting met CDA kamerlid Derk Boswijk

buren • Op vrijdag 28 januari is er van 12.00 tot 14.30 uur een digitale ontmoeting met Derk Boswijk, de agrarisch woordvoerder van de CDA Tweede Kamerfractie. Iedereen die geïnteresseerd is in een toekomstbestendige agrarische sector, is welkom om deel te nemen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door CDA Buren, CDA Regio Rivierenland, LTO- De Betuwe, en de sectoren Laanbomen en Tuinbouw, met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen, die op 16 maart worden gehouden.
Deze digitale bijeenkomst wordt georganiseerd omdat Rivierenland veel (innovatieve) agrarische bedrijven kent, die dit gebied uniek maken voor Nederland. Dat vraagt niet alleen om landelijk en provinciaal beleid, maar ook om lokale keuzes.

Toekomstvisie

Derk Boswijk heeft onlangs een christendemocratische toekomstvisie gepresenteerd onder de titel 'Nieuwe wegen naar een toekomst-bestendige agrarische sector'. Daarin wordt een duurzame balans gevonden tussen bedrijfsbelangen, economie, dierenwelzijn en natuur. Ook de Gelderse nota 'Toekomstvisie agrarische sector en Perspectief voor boeren' komt aan de orde.
Naast Derk Boswijk zijn aanwezig de Gelderse CDA-Gedeputeerde Peter Drenth, Ton Miltenburg (voorzitter LTO Betuwe en lijsttrekker CDA West-Betuwe), Gerard van den Anker (voorzitter NFO en directeur Veiling Zaltbommel) en Jan Kotttelenberg (voorzitter Laanboompact, bestuurlijk trekker Agribusiness Rivierenland en burgemeester van Neder Betuwe). Zij gaan met elkaar in gesprek.
De CDA lijsttrekkers uit de acht gemeenten in Rivierenland reageren op de visie van Derk Boswijk. Professor Gert van Dijk leidt de gedachtewisselingen.
Wie de bijeenkomst wil bijwonen, moet zich vóór 26 januari aanmelden bij de secretaris van de CDA regio Rivierenland engelinavansteenbrugge@hetnet.nl. Na aanmelding ontvangt men een Teams-link voor deelname.