Groeps-app houdt Maluku Oldstars fit

tiel • Ook de ouderen van de Tielse walking football-groep Maluku Oldstars Theole Tiel moesten er, dankzij de coronapandemie, weer aan geloven. Opnieuw sociale contacten ontberen tijdens de zoveelste lockdown. Vorige week kwamen zij eindelijk weer eens bij elkaar.

In de grote groep voetballers zitten alleenstaanden en weduwnaars, waarvoor de lockdowns - zoals voor álle ouderen - geen pretje zijn. Gelukkig hebben de Oldstars een groepsapp, waarmee ze toch wel enigszins contact met elkaar contact houden. Via de app stimuleerden de groepsleden elkaar vooral te blijven bewegen, door onder meer te gaan wandelen. Dit om gezond en fit te blijven. Iedereen keek desondanks halsreikend uit naar het moment elkaar weer op het Theolecomplex te kunnen begroeten. En om te voetballen natuurlijk.
Na een eerdere langdurige lockdown, van eind 2020 tot en met het eerste kwartaal van 2021, bleken de behoefte en noodzaak om elkaar te ontmoeten en te sporten dusdanig groot, dat de groep toen van eenmaal naar tweemaal per week walking football overging. Het zijn dan ook ouderen voor wie sociale contacten erg belangrijk zijn. De groep is inmiddels opnieuw gegroeid.

Gezellig samenzijn

Vorige week was 't dan eindelijk zover; de eerste week én de eerste keer in dit nieuwe jaar dat de walking footballers samenkwamen. Het werd meteen een gezellig samenzijn, waarbij de coronamaatregelen uiteraard in acht werden genomen.