26 bomen maken plaats voor 45 nieuwe boompjes

tiel • In de Dr. Schaepmanstraat en in de Dr. Troelstrastraat zijn door de jaren heen veel kastanjebomen verwijderd, omdat ze aangetast waren door de kastanjebloedingsziekte. Ook sommige nog bestaande bomen zijn aangetast. Hun levensverwachting is ongeveer tien jaar. Door de uitval van deze bomen dreigt de laanstructuur van beide straten te verdwijnen. Samen met de bewoners heeft de gemeente Tiel daarom een herinrichtingsplan gemaakt om de groene laanstructuur te herstellen. 

Plantvakken

Volgens de gemeente is ervoor gekozen de 26 bomen die er nog staan te kappen en daarvoor in de plaats 45 nieuwe boompjes te planten. Onder de bomen komen plantvakken. Het college heeft de kapvergunning inmiddels verleend, onder oplegging van een herplantplicht. Als de kapvergunning definitief is, kan het werk beginnen.


Steun van Stichting Burgerweeshuis voor Tielse projecten

tiel • Ondanks de Corona-pandemie, maakte de Stichting Burgerweeshuis Tiel de afgelopen jaren tientallen projecten financieel mogelijk. Zo kregen de voetbalverenigingen een bijdrage om uitval van jeugdige voetballers te voorkomen. Bushido, TLTC en de Kromhouters ontvingen ook wat financiële steun. Het afgelopen jaar werd, in samenwerking met de wijkagenten en de sociale wijkteams, gestart met sint- en kerstprojecten. 

Ook een project?

Wie ook een project heeft voor of door de Tielse jeugd (tot 28 jaar) of voor mensen met een verstandelijke beperking (geen leeftijdseis) en financiële ondersteuning zoekt, kan terecht op de website www.burgerweeshuistiel.nl of bellen met de heer Peters, tel. 0344 618760.