• "We moeten meer samen optrekken, want samen sta je sterker", zegt Marcel van den Berg.
• "We moeten meer samen optrekken, want samen sta je sterker", zegt Marcel van den Berg. Foto: aangeleverd

Van den Berg parkmanager voor Pavijen

tiel/culemborg • Na het aantreden van het nieuwe bestuur, heeft de Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) - in samenwerking met de gemeente Culemborg - een nieuwe parkmanager voor bedrijventerrein Pavijen aangesteld. Marcel van den Berg zei ‘ja' tegen deze functie.

Marcel is al vijf jaar parkmanager in Tiel en heeft ruime ervaring op dit gebied. De KCB heeft, naast haar rol als netwerkclub voor alle leden, een rol als belangenbehartiger voor de ondernemers op bedrijventerrein Pavijen. Van den Berg zal hier een belangrijke rol in hebben en de verbindende factor zijn voor zowel de ondernemers van Pavijen als de gemeente Culemborg.
Culemborg staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen op het gebied van duurzaamheid, vestigingsklimaat en wonen. Daarbij krijgen de KCB, ondernemers en de gemeente veel met elkaar te maken. Met de aanstelling van Van den Berg denken zowel de gemeente als de KCB de juiste persoon te hebben gevonden om in genoemd opzicht toekomstige veranderingen op een juiste manier vorm te geven.
Marcel van den Berg (44), geboren en getogen in Tiel én lange tijd werkzaam geweest in de Culemborgse middenstand, stelt zich graag voor: "Ik ken Culemborg en breng ruim vijf jaar ervaring mee. In die tijd heb ik een rol gespeeld bij het versterken van het ondernemerscollectief in Tiel. De samenwerkingsprojecten met bijvoorbeeld HUB Rivierenland en VNO-NCW draaien goed. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de KCB.''
De parkmanager heeft netwerken in zijn DNA zitten en kent de regio op zijn broekzak. "Mijn focus ligt vooral op verbinding en ondernemers-gedreven projecten, met als belangrijke thema's de arbeids- en onderwijsmarkt én duurzaamheid. Daarin verschillen de projecten in beide gemeenten niet. Deze initiatieven worden wel steeds breder in de regio ingezet. We moeten meer samen optrekken, want samen sta je sterker. En je kunt van elkaar leren." Verbinder en netwerker Van den Berg heeft er zin in: "Er was direct een goede klik met het bestuur. Culemborg is een mooie stad met betrokken ondernemers, waar mensen ook willen samenwerken en organiseren. In mei hebben we het eerste gezamenlijke project met betrekking tot arbeidsvraagstukken, in samenwerking met de KCB, de Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT), HUB Rivierenland en VNO-NCW. In juni volgt de techniekdag, waarbij kids tussen 10 en 15 jaar kennis kunnen maken met ondernemers in de regio. Dat is dit jaar in Tiel, volgend jaar wellicht in Culemborg."