Reactie gemeente stoppen Bloesemtocht

west betuwe • Het college van West Betuwe geeft aan het zeer spijtig te vinden dat dit mooie wandelevenement stopt. "We hebben respect voor dit moeilijke besluit van de stichting. Er zijn landelijke regels voor de veiligheid bij evenementen. Er komt veel kijken bij de organisatie van een dergelijk groot evenement, zeker als dit door vrijwilligers wordt gedaan. Het zorgdragen voor de veiligheid van deelnemers en bezoekers is een belangrijk aspect. Door een samenloop van verschillende omstandigheden ziet de stichting zich genoodzaakt nu te stoppen. Veel vrijwilligers werkten altijd hard om de Bloesemtocht mogelijk te maken. Daar is het college ze heel dankbaar voor.”


Opbrengst collecte Alzheimer Nederland

west betuwe • De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Geldermalsen en Meteren in de week van 6 tot en met 13 november ruim € 2.100 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Aandacht voor dementie is volgens Alzheimer Nederland noodzakelijk, ze geven aan dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt en zelfs 1 op de 3 vrouwen. "Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie."


Koopzondag

geldermalsen • Naast de bekende supermarkketens opende ook andere winkels in Geldermalsen afgelopen zondag hun deuren, met muzikale ondersteuning en in sinterklaassferen. Wat de deelnemende ondernemers betreft is een nieuwe traditie geboren,  een gezamenlijke koopzondag op de laatste zondag van de maand.