Rode Koffietafel bespreekt actualiteit

geldermalsen • De rel rond het gewelddadig tegenhouden van Kick Out Zwarte Piet- demonstranten in Staphorst heeft allerlei maatschappelijke thema’s weer scherp in beeld gebracht. De vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld. Het recht op (vreedzaam) demonstreren. Het recht op tegendemonstraties. Het is voer voor een goed gesprek aan de Rode Koffietafel.

Hoeveel rekening houden we met andersdenkende mensen? Houden we rekening met mensen, die in deze Sinttijd echt last hebben van Zwarte Piet? Worden we niet een beetje te ‘woke’? Gaan we ook zover dat een schilderij uit vroeger dagen van Sinterklaas met een Zwarte Piet uit scholen of een gemeentehuis moet worden verwijderd? Net zoals wel bepleit wordt met het standbeeld van Jan Pietersz. Coen in Enkhuizen? Of het schilderij van rokende oude witte mannen in de Bestuurskamer van de Universiteit Leiden? Leidt hedendaagse politieke correctheid tot geschiedvervalsing? Allemaal vragen die opdoemen bij de gespreksleider van de Rode Koffietafel.
Op vrijdag 2 december om 10.30 staat de koffie klaar in bibliotheek De Pluk, Rijksstraatweg 64 te Geldermalsen. Iedereen is welkom, of je nou voorstander of tegenstander bent van een Zwarte Piet. De Rode Koffietafel is een initiatief van PvdA West Betuwe maar is in enkele jaren uitgegroeid tot een plek waar mensen samenkomen om actuele thema's met elkaar te bespreken. Niet om elkaar te overtuigen van het eigen gelijk maar om een goed gesprek te voeren en van gedachten te wisselen over uiteenlopende zaken.