Heukelum boekt eerste competitiezege tegen Woudrichem

heukelum • Heukelum heeft de eerste overwinning van het seizoen eindelijk binnen. Op speeldag negen boekte de ploeg van Jerome Ceton een 1-0 overwinning op Woudrichem.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en beide ploegen hadden moeite om tot grote kansen te komen. Voor rust werd er dan ook niet gescoord. Tien minuten voor de pauze kreeg Dillis de Vries van Woudrichem nog wel de rode kaart voorgehouden, vanwege natrappen. Het maakte dat Heukelum de tweede helft veel balbezit had. Onder andere Thomas van Iperen, Benjamin Meijdam en Yoerik van ’t Pad kregen kansen, maar het was Ricardo Papilaja die twintig minuten voor tijd de bank brak: 1-0.
Heukelum trainer Jerome Ceton vond de overwinning een beloning voor zijn ploeg. “De afgelopen weken hebben we in bepaalde fases al wel laten zien wat we kunnen. Vandaag waren we verdedigend sterk en waren we agressief in de duels. Al met al dan ook een verdiende overwinning.”

MVV’58 verliest van Sleeuwijk

sleeuwijk • MVV’58 verloor nipt met 2-1 in Sleeuwijk. Tegen het door blessures geteisterde Sleeuwijk kwamen de gasten uit Meteren in de eerste helft nog langszij maar in de zestigste minuut maakte de thuisclub de winnende goal. MVV’58 kwam al vroeg in de vijfde minuut op een 1-0 achterstand. Hierna waren de blauw-zwarten wakker en kregen ze legio kansen. Na een half uur kwam MVV’58 langszij. Een voorzet van Amine Tannaoui werd door spits Robin Jager binnengeschoten. De tweede helft was van beide kanten matig. Door een misverstand in de Meterense verdediging kopte Sleeuwijk de 2-1 binnen. Daarna had MVV’58 nog mogelijkheden. Maar verder dan een schot van Silvio Lafranceschina tegen de lat kwam MVV’58 niet. Trainer Frans van Helvoirt was teleurgesteld. “We hadden een puntje verdiend maar net zoals tegen Haaften en GDC laten we de punten wegglippen. Dit moet er uit om derdeklasser te blijven.”

Vuren verliest van runner-up GVV’63

gameren • In een aantrekkelijke wedstrijd verloor Vuren met 3-1 van GVV'63. Toch was trainer Rick Kolff niet ontevreden met het spel. "Beide ploegen hadden een aanvallende instelling. Vooral de eerste helft voetbalden we goed mee. In de tweede helft hadden we zeker in vergelijking met de eerste helft weinig kansen.” Vuren begon de wedstrijd zonder topscorer Björn Paul. Hij raakte deze week geblesseerd aan zijn knie. Daarom stond Rian van Wijk in de spits. Na tien minuten kwam GVV'63 op een 1-0 voorsprong. Hierna golfde het spel op en neer, maar voor rust werd er niet meer gescoord. In de tweede helft scoorde de thuisclub nog twee keer. Michael Tahamata maakte namens Vuren de tegentreffer. Nadat hij eerst tegen de lat had geschoten, schoot hij in de rebound de 3-1 binnen.