Tricht verspeelt 2-1 voorsprong

tricht • In een aantrekkelijke wedstrijd speelde Tricht gelijk tegen Whilhelmina’26. In blessuretijd scoorden de gasten 2-2.

Tricht miste een aantal basisspelers. De niet geheel fitte goalgetter Tim van Dijken zat op de bank en zijn broertje Luuk was op vakantie. Daarnaast was Ramon van Soelen ook afwezig vanwege een blessure.

Toch kwam Tricht al in de 25ste minuut op voorsprong door een omhaal van Joran Smit. Hij scoorde nadat Owen Hol tegen de keeper had geschoten. Het was een tikkeltje onverdiend want tien minuten eerder had Wilhelmina al op voorsprong moeten komen toen de spits van Wilhelmina naast schoot.

Vlak na rust kwam Wilhelmina langszij door een vrije trap. De in de tweede helft ingekomen Tim van Dijken had precies acht minuten nodig om het net te vinden. Na goed doorzetten van Sander Kars schoot hij de 1-2 in de touwen.
Hierna ging Wilhemina’26 op jacht naar de gelijkmaker en kreeg Tricht meer ruimte en legio kansen om de voorsprong te vergroten. Aan de andere kant waren er ook grote kansen voor de Wijk en Aalburgers. Wilhelmina’26 drukte Tricht steeds meer naar achteren. De thuisclub kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Toch had Arjan Hakkert de 3-1 moeten scoren. Uit een spaarzame counter schoot hij tegen de keeper aan.

Het leek erop dat Tricht met kunst- en vliegwerk standhield. Maar in blessuretijd was het dan toch raak. Keeper Swanink kon nog net met de vingertoppen een schot uit het doel houden, maar hij was kansloos toen in de rebound de bal in het doel werd geschoten.