WNC komt tekort tegen een sterk ARC

alphen aan de rijn • WNC verloor tegen een goed spelend ARC met 2-1. De Waardenburgers kwamen in de eerste helft op 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft maakte de thuisclub in de omschakeling twee doelpunten.

In de twintigste minuut kwam WNC op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Aboubakr Ouaddouh.
Hierna had WNC de wedstrijd onder controle en stond de ploeg er prima voor. Het enige wapenfeit van de thuisclub kwam van een schot dat van richting veranderde. Keeper Jamil Kools pakte deze bal goed.

Gelijkmaker

Na een uur spelen had Roman Rahman de 0-2 op zijn schoen, maar hij miste. In de omschakeling maakte ARC de gelijkmaker. Nadat een kopbal van Sam van Doremalen van de lijn was gehaald, scoorde de thuisclub aan de andere kant 2-1. In de slotfase had WNC via Ayoub Allaoui en Gideon Emanuels nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Ook ARC had nog een aantal kansen maar gescoord werd er niet.

Cor Prein vond het geen schande om van ARC te verliezen. “ARC is een goede ploeg. Zij waren dominanter aan de bal. Wanneer je naar het aantal kansen kijkt, was een punt verdiend geweest.”

Streekderby

Aanstaande zaterdag gaat WNC op bezoek bij Achilles Veen voor het spelen van de streekderby. Achilles verloor zaterdag van Jodan Boys met 0-1 en zakte hierdoor naar een dertiende plek. Debutant WNC staat netjes zesde in de ranglijst van de vierde divisie.