LRC Leerdam steviger op tweede plaats

leerdam • LRC Leerdam blijft meedraaien in de top van 1D. In eigen huis boeken de Leerdammers de vijfde overwinning op een rij. Tegen Nico Sparta werd het 3-1.

Op de overwinning viel weinig af te dingen, al was er wel een duidelijk verschil tussen de eerste en de tweede helft. LRC kwam al na vier minuten op voorsprong via een fraaie rake directe vrije trap van Maikel van de Water. De thuisploeg had controle over het duel, maar kwam na een kwartier spelen toch goed weg. Linksback Furkan Cetin bezorgde de bal bij Sil van Putten die de 2-0 maakte. Tien minuten na de rust kreeg de ploeg uit Zaltbommel loon naar werken toen het op 2-1 kwam. Frenkie Schaap benutte een strafschop. De Leerdammers lieten vervolgens zien over voldoende kwaliteit te beschikken om op de juiste momenten toe te slaan. Na 65 minuten voetbal scoorde Bauke Bakker de 3-1. In de problemen kwam LRC niet meer.