• Asperen won met een minimale overwinning.
• Asperen won met een minimale overwinning. Foto: Jeroen de Bruin

Asperen wint tijdens bezoek aan Rumpt nipt van gelijkwaardig Rhelico

rumpt • Asperen heeft op bezoek bij Rhelico een minimale overwinning behaald. In Rumpt werd het 0-1.

De eerste helft was aantrekkelijk en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar tot grote kansen leidde dit niet. Na de rust begon Asperen beter te voetballen. Uiteindelijk maakte Ruben Boet in de 68e minuut uit scrimmage 0-1. Hierna ging Rhelico 'va banque' spelen. Twee minuten voor tijd leek Rhelico de gelijkmaker te scoren. Maar een poeier van Glenn van Gelderen belandde op de kruising.
Rhelico trainer Adri van Steijn was ondanks het verlies toch tevreden. “De eerste helft hebben we Asperen goed partij geboden en waren we minimaal gelijkwaardig. Na het doelpunt hebben we alles op alles gezet om de gelijkmaker te forceren.”

"Ik vind het lastig om iets zinnigs over deze wedstrijd te zeggen”, stelde Asperen-trainer Jeffrey Kleijn. "Het was een beetje een rare wedstrijd. Het was niet heel goed, maar ook niet heel slecht. We voetbalden bij vlagen redelijk, maar wisten toch maar moeilijk tot grote kansen te komen. Na de 0-1 kregen we wat kansen om het duel te beslissen, maar dat lieten we na. In de slotminuten was het vecht voetbal. Uiteindelijk hebben we drie punten en dat is het belangrijkste.”
Asperen blijft meedoen om de bovenste plaatsen. Zaterdag komt Beesd op bezoek en de week erna spelen ze het topduel in en tegen Groot-Ammers.