Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kinderen horen Junior Troonrede bij GeoFort

herwijnen • Waar Prinsjesdag voor de volwassenen nog moet plaatsvinden, hebben kinderen hun troonrede zaterdag al gehoord in GeoFort. Vele kinderen hebben hun wensen aan de 'wensboom' toevertrouwd en op basis van al deze opmerkingen is de junior troonrede geschreven. De troonrede werd voorgelezen door Minecraft Koning Koen.

Daarnaast hebben kinderen via kunstwerken aangegeven wat ze willen veranderen qua natuur, oceanen, afval, schone lucht en het klimaat.

Leerlingen van de basisscholen De Wegwijzer in Heukelum en de Hoeksteen in Spijk hebben een afgietsel gemaakt van hun voetafdruk als symbool voor de impact van de ecologische voetafdruk die we als mensheid achterlaten op aarde. Leerlingen van de Open Poort te Asperen hebben herfstzaadjes verwerkt tot “zaadbommen”. De zijn in het wilde weiland naast GeoFort geschoten bestemd voor de bijen, fazanten en patrijzen. Leerlingen van WALHALLAB hebben een prachtige troon voor Koning Koen gemaakt die symbool staat voor onze oceanen. 

De jongeren zien de oceanen graag schoon met gezonde vissen en zonder plastic. Leerlingen van basisschool Het Kompas in Vuren hebben een kaart van Europa gemaakt van tweedehands kleding. Dit staat symbool voor de uitstoot van CO2 die vrijkomt door de kledingindustrie. Kunstenares moois heeft van oude banden en cd’s een kroon gemaakt voor Koning Koen. Het materiaal staat symbool voor luchtvervuiling

Zie hier de volledige junior troonrede: https://lnkd.in/e6D6G4FT