• Spelen op het plein is als spelen in het bos.
• Spelen op het plein is als spelen in het bos. Foto: Cees Hoogteyling

Open dag bij Freule van Pallandtschool

NEERIJNEN • Op woensdagmorgen 28 september staan de deuren van De Freule van Pallandtschool, open voor belangstellende ouders of verzorgers. Het in het groen verscholen schooltje aan de gelijknamige Van Pallandtweg, is een school van de stichting CPOB en een school van deze tijd. De talenten van alle leerlingen worden ingezet, de creativiteit van de kinderen gestimuleerd. Daarom nodigen directeur Anton Tins en zijn mensen iedereen uit om op woensdag 28 september tussen 08.30 uur en 11.00 uur eens vrijblijvend de school binnen te lopen. Zo kan men zelf ervaren hoe er op deze mooi gelegen dorpsschool gewerkt wordt.
Anton Tins: “Tegen negen uur presenteren de groepen zich. Daarna kunnen de bezoekers gewoon de klaslokalen inlopen en is het mogelijk een of meerdere lessen mee te maken. Bezoekers hebben alle mogelijkheid om vragen te stellen. Dat kan aan mij of een leerkracht die leerlingen met extra ondersteuning begeleidt. Ouders van de ouderraad of medezeggenschapsraad zijn aanwezig en ook zij zullen vragen beantwoorden. Onze school staat bekend om het concept eco-school, maar ook omdat het een Kanjerschool is, vanwege de creamiddagen en om de buitenlessen op het plein, in het bos of bij de uiterwaarden.”
Dus voor mensen die thuis een dreumes, een peuter of ook al een schoolgaand kind hebben. U kunt gewoon even binnenlopen om de sfeer te proeven en vragen te stellen.

Cees Hoogteyling