Overhandiging van de cheque.
Overhandiging van de cheque. Foto: Annelotte Verhaagen

Omgevingsfonds ondersteunt initiatief Ode aan de Linge

Algemeen

GELDERMALSEN • Caroline van der Burg van Stichting Omgevingsfonds West Betuwe overhandigde op 14 september een cheque aan enkele initiatiefnemers van het project ‘Hart voor de Heemtuin’.

De Heemtuin bestaat dit jaar 45 jaar, een mooie reden om extra aandacht te vragen voor deze bijzondere plek in Geldermalsen. Vrijwilligers uit de buurt en van Ode aan de Linge zijn regelmatig in de Heemtuin te vinden om een beeld te geven aan biodiversiteit en herstel van de oorspronkelijke Heemtuin-gedachte. 

Spontane gesprekken

Spontane gesprekken en inbreng van voorbijgangers uit de buurt en van verder weg vormen mede de basis voor de verbinding met de Heemtuin.

Stichting Omgevingsfonds West Betuwe wil een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de directe omgeving van de windparken Deil en AVRI. 

Subsidies

Het Omgevingsfonds verstrekt jaarlijks subsidies voor projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en duurzame energie, leefbaarheid en sociale samenhang. 

Mooi initiatief?

Ook een mooi initiatief? Kijk op de website omgevingsfondswestbetuwe.nl voor meer informatie en de voorwaarden.

Wie ook betrokken wil zijn en meedenken over kunst en natuur in de Heemtuin kan zich melden via info@hartvoordeheemtuin.nl.