• Mark Bouman (links) ontvangt uit handen van Myron Muilenburg een cheque van het Rabo Coöperatiefonds.
• Mark Bouman (links) ontvangt uit handen van Myron Muilenburg een cheque van het Rabo Coöperatiefonds. Foto: Harp & Luit

Harp en Luit start met blazersklas op CBS Het Kompas Vuren

Algemeen

VUREN • Christelijke basisschool Het Kompas in Vuren startte het nieuwe schooljaar met een blazersklas. 

In samenwerking met brassband Harp en Luit maken de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 gedurende zes weken kennis met een koperblaasinstrument. Ze krijgen daarbij les van muziekdocent Gera van Dalen. Daarna volgt de keuze om door te gaan met de muzieklessen op school. Daarnaast kunnen de leerlingen ervoor kiezen om lessen te gaan volgen via de muziekvereniging.

Secretaris Mark Bouman ontving namens Harp en Luit uit handen van Myron Muilenburg, oud-leerling van Het Kompas, een cheque. Hij overhandigde hiermee namens het Rabo Coöperatiefonds symbolisch een financiële bijdrage aan de blazersklas. Geweldig dat het Rabo Coöperatiefonds dit initiatief ondersteunt.

Het doel van deze blazersklas is enerzijds de kinderen meer plezier te laten ervaren door samen muziek te maken. Bovendien is het bespelen van een muziekinstrument goed voor hun ontwikkeling. Brassband Harp en Luit hoopt daarnaast, gelet op het voor het voortbestaan van de 102-jarige muziekvereniging, op deze manier de jeugd ook enthousiast te maken om lid te worden.

Brassband Harp en Luit is op zoek naar jong en oud. Belangstellenden die ook een koperblaasinstrument willen leren bespelen of een slaginstrument of het muziek maken weer op willen pakken kunnen binnenlopen op woensdagavond tijdens de repetitie van 20.00-22.15 uur in De Koels in Vuren. Of kijk op de website www.brassbandharpenluit.nl voor de contactgegevens.