• Heerlijk klauteren en klimmen.
• Heerlijk klauteren en klimmen. Foto: aangeleverd

Speeldag voor Oekraïense kinderen

BUREN/WEST BETUWE • Door stichting Help Elkaar werd op woensdag 20 juli een grote actieve speeldag georganiseerd voor de kinderen uit Oekraïne die op dit moment in gemeente West Betuwe wonen. Ook kinderen uit gezinnen met een kleine beurs uit de regio schoven aan. In totaal genoten honderdvijftig kinderen van het programma.

Op een groot veld stonden voor de kleinsten tot en met 7 jaar allerlei speeltoestellen en spelmateriaal klaar. Veel pret was er op het springkussen, met de 'ranja koe', onder de 'water eenhoorn' en met allerlei balspellen. 

Glittertattoos

Ook werd er geschminkt, geknutseld en glittertattoos geplakt. En uiteraard, omdat het weer zo mooi was, werd er met water gespeeld. Kinderen vanaf 8 jaar mochten meedoen op de spel parcoursen van ‘t Wilgje. 

Voor kinderen boven de 12 jaar was er ook een mogelijkheid om te blijven slapen en mee te doen aan het avond- en ochtendprogramma. 

Gift van Go!Wheels

De zomerspeeldag is mede mogelijk gemaakt dankzij de een gift van van 8000 euro Go!Wheels die Stichting Help Elkaar op 11 juni in ontvangst mocht nemen. Meer informatie op

q www.stichtinghelpelkaar.nl