Succes voor Jiu Jitsuteam

culemborg • BJJ club Jiu Jitsu Factory Culemborg heeft met succes deelgenomen aan het Pan European Championships in het Belgische Anderlecht (gemeente Brussel). Het team veroverde zes keer eremetaal. 

Alle elf leden den mee in de Gi (met pak) en 8 deden ook No-Gi (zonder pak). Het leverde drie keer zilver, drie keer brons, vijf keer een vierde, zes keer een vijfde en twee keer een zesde plaats op. Fay was de enige die in beide divisies eremetaal pakte: brons in de Gi en zilver No-Gi, Cee-Jay pakte zilver bij No-Gi en Novan zilver in de Gi, Ilay brons in de Gi en Jake brons No-Gi.

"Eremetaal is prachtig, maar vooral de ervaring telt en alle kids hebben groei laten zien en zullen ook hierdoor weer verder groeien in de prachtige sport Brazilian Jiu Jitsu", zegt instructeur J. Ziermans. 

Het eerst volgende toernooi is de Batavi Open in sporthal Parijsch in Culemborg, georganiseerd door Jiu Jitsu Factory Culemborg zelf. Er worden 160 kids uit onder andere Engeland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duistland, België, Slovenië verwacht.