Gelderland Loves to Move (GLTM)

Regio • Het Gelderland Loves to Move programma (GLTM) werd in mei 2021 officieel gelanceerd in de regenbooggemeente Apeldoorn. In aanloop naar de EuroGames 2022 in Nijmegen wordt met dit programma het thema inclusief sporten onder de aandacht gebracht.

Gelderse sportclubs hebben in het afgelopen jaar met een stimuleringsregeling subsidie kunnen aanvragen voor activiteiten om de inclusie bij hun club te verbeteren. Met deze regeling krijgen sportaanbieders maximaal 50% vergoed van een activiteit die de sportclub toegankelijker maakt voor ouderen, mensen met een migratieachtergrond en LHBTI+'ers. Het programma mag met inmiddels 25 goedgekeurde aanvragen absoluut succesvol worden genoemd. Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland en aanjager van inclusie in de sport, benadrukt het belang: "Het is geweldig om te zien dat verenigingen met behulp van deze subsidieregeling een omgeving kunnen creëren waar iedereen zich welkom voelt. Zo zorgen we dat de EuroGames een blijvend effect hebben op onze mooie provincie.”

De stimuleringsregeling voor sportaanbieders loopt nog tot en met augustus van dit jaar. Aanvragen kan via de website eurogames2022.eu/gelderland-loves-to-move.


Beesd wint Cap du Croix-wisselbeker

Beesd • In de jaarlijkse voetbalstrijd om de Cap du Croix-wisselbeker op het sportcomplex van vv Rhelico, is Beesd de winnaar geworden. Het elftal wist acht wedstrijden ongeslagen te blijven.


Damesdubbelteams van GLTC kampioen

Geldermalsen • De voorjaarscompetitie is inmiddels achter de rug en Geldermalsen Lawn Tennis Club (GLTC) kijkt terug op een aantal mooie weken. Maar liefst twee teams werden kampioen: de damesdubbel 17+ en de damesdubbel 35+.