• Altijd mooie derby's tussen Rhelico en Beesd.
• Altijd mooie derby's tussen Rhelico en Beesd. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Groen licht voor fusie Beesd en Rhelico

BEESD/RUMPT • De leden van vv Beesd hebben woensdag ingestemd met de voorgenomen fusie met Rhelico. Omdat ook de leden van Rhelico de plannen hebben goedgekeurd, wordt er binnenkort een commissie gevormd om beide clubs samen te voegen. Het is de bedoeling dat aankomend seizoen de jeugdafdeling begint met de samenwerking. Binnen twee seizoen zouden de senioren moeten volgen.

Bij Rhelico was men er al eerder uit. Met een ruime meerderheid is voor beide opties (samenwerking jeugd en fusie) gekozen.
Rhelico had zelf het initiatief genomen om te kijken of een fusie toch mogelijk was. Bij de vorige fusiepoging in 2017 ging het mis met de resultaten van het onafhankelijk onderzoek. Met name over de locatie (Sportpark Beesd) had men twijfels.

Bestuurslid van Rhelico, Jeffrey van Oostrum, wil geen oude koeien uit de sloot halen. "Dat was toen. We hebben als bestuur gezegd dat wanneer we ooit een mooie sterke fusieclub willen hebben, de draad nu weer moeten oppakken. We zien in heel Nederland een afname van leden en vrijwilligers. Nu zijn beide clubs nog gezond en is het tijd om de handen ineen te slaan.”

Van Oostrum trekt samen op met de voorzitter van Beesd, Max Kroeze. Kroeze is in zijn sas met het genomen besluit. "We krijgen straks mooie jeugdteams en ik hoop op een grotere aantrekkingskracht vanuit de regio. Komend seizoen gaan we met de jeugd al samen. Er wordt getraind in Beesd en op sportpark Molenzicht worden ook de competitiewedstrijden van de jeugd gespeeld. Bij ondercapaciteit is er een verloop naar het sportpark in Rumpt.”

Beide karttrekkers hopen op steun van de gemeente. De accommodatie moet worden gemoderniseerd, er moeten velden bijkomen en de toegangswegen en parkeercapaciteit moeten worden aangepast. Maar ook de leden hebben een belangrijke rol. Van Oostrum: "De meeste leden hebben ingestemd met de fusie, maar het is ook belangrijk dat ze meegaan naar de nieuwe vereniging. Zij zullen uiteindelijk bepalen wat de nieuwe clubkleuren en de nieuwe naam van de vereniging gaan worden. Het is belangrijk dat het straks de voetbalclub wordt voor de dorpen Acquoy, Gellicum, Rhenoy, Rumpt, Beesd, Enspijk en Deil.”