• WNC leverde een puike prestatie.
• WNC leverde een puike prestatie. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

WNC promoveert naar de hoofdklasse

OPHEUSDEN/WAARDENBURG • De wedstrijd werd op neutraal terrein bij DFS in Opheusden gespeeld. Grote man bij WNC was Gideon Emanuels. Hij gaf de voorzet bij de 1-0 op Kay van den Boogaard en scoorde in de tweede helft zelf de 2-0.

Op een drukbezocht sportpark werd vooraf een knallend geel-zwart vuurwerk afgestoken. WNC begon sterk aan de wedstrijd. Onder leiding van broers Sanaky zette WNC goed druk op de bal. De snelle Emanuels flitste een aantal keren door de Doorwerthse verdediging. In de 15e minuut was het raak. Emanuels brak op links door en diens voorzet werd ingeschoten door de naar binnen trekkende Kay van den Boogaard, 1-0.

Blessure

Hierna probeerde DUNO de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar WNC hield stand. De verdediging onder leiding van Roman Rahmani gaf geen krimp. Een domper was dat Rahmani in de 20e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Maar zijn vervanger Sam van Doremalen hield samen met Michael Soepnel, Dzenan Keric en Melvin van Gestel de boel dicht.

Verder dan een vrije trap van aanvoerder Roy Talsma kwam DUNO in eerste instantie niet. Maar in de 42e minuut leek DUNO op gelijke hoogte te komen. De vrijstaande spits Arthur Gatsjatrian schoot in eerste instantie op keeper Dick van Loon en in de rebound werd de voorzet Gatsjatrian op een haar na gemist door Talsma.

Fut eruit

De tweede helft begon DUNO sterk, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na een kwartier kwam WNC meer uit zijn schulp. In de 66e minuut kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Gideon Emanuels. Die wist hier wel raad mee. Hij schoot de 2-0 in de touwen.
Hierna was de wedstrijd gespeeld. DUNO probeerde het nog wel, maar de fut was eruit. Ook bij WNC was de koek op. Verschillende spelers hadden last van kramp. Dat was niet verwonderlijk na zo’n lang en zwaar seizoen.

Dolgelukkig

Toen de goed leidende scheidsrechter Shona Shukrula (bekend als eerste vrouwelijke grensrechter in de eredivisie) de wedstijd affloot, knalde er een kakafonie aan vuurwerk los. Alles wat WNC was vloog elkaar om de nek.

Trainer Cor Prein was dolgelukkig. “Dit is mooie beloning voor al die jaren. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn staf. We doen het als team. Maar vooral de spelers. Zij moeten het uitvoeren.”

Over de wedstrijd was Prein tevreden. “We hebben met inzet gespeeld en er kort bovenop gezeten.”

Overleven

Zijn aanvoerder Nehemia Sanaky was het hier volledig mee eens. “Het was vandaag overleven. Het was warm en pittig en we liepen op onze laatste benen. Maar ik wist dat we gingen promoveren. We zijn één hecht team. Het was misschien voetballend niet erg goed, maar we hebben gestreden en hebben een goede voorhoede die het uiteindelijk heeft afgemaakt.“

De voorhoede maakte inderdaad het verschil tegen DUNO. Mirel Ibrahimovic had het moeilijk tegen Clarence Hasselbaink maar hij werkte als een paard. De twee buitenspelers waren in vorm en scoorden beiden.

Kay van den Boogaard maakte de 1-0. "We hielden het compact en via een uitbraak waren we gevaarlijk. De 1-0 was een mooie actie van Gideon met een strakke voorzet. Ik kwam goed voor de bal en schoot hem binnen.” Aldus de gelukkige Bosschenaar die vorig seizoen de Waardenburgers kwam versterken..Over het volgend seizoen is hij realistisch. "Het eerste doel is om in de hoofdklasse te blijven en vandaar moeten we verder kijken."

Matchwinner Gideon Emanuels was met name in de eerste helft een plaag voor de Doorwerthse verdediging. Emanuels: "Ik was een aantal keren weg met een versnelling. Een keer keer ging het net mis. Ik gaf hem strak voor maar de bal bereikte net niet onze spits Ibrahimovic. De keer er na ging het wel goed toen tikte Kay de bal mooi binnen. In de tweede helft scoorde ik zelf toen ik de afgeslagen bal met links inschoot. Maar dit is een overwinning van het collectief. De drie wedstrijden in de nacompetitie hebben we op karakter gewonnen.”

WNC heeft zijn doelstelling gehaald. Voorafgaand aan het seizoen was het doel om kampioen te worden. Na de winterstop werd dit bijgesteld in promotie. Uiteindelijk werd dit op het tandvlees gehaald. Met wat geluk en veel strijd promoveert WNC voor het eerst in zijn bestaan naar de hoofdklasse.