Culemborg

woensdag 29 juni

Tour de Jeu de Boules
13:30, Culemborg, Les Taxateurs/Steenovenslaan 16. Tour de jeu de boules bij Les Taxateurs/Steenovenslaan 16. Leden van de jeu de boules vereniging Les Taxateurs komen dit voorjaar naar diverse Jeu de boules banen in Culemborg om samen met belangstellenden jeu de-boules te spelen. Iedereen is welkom.

Oude Hollandse Waterlinie
20:00, Culemborg, clubgebouw Scouting St. Stanislaus. Op woensdag 29 juni komt Sander Enderink een lezing houden over de Oude Hollandse Waterlinie met daarin ongetwijfeld een uitstapje naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat laatste is vanzelfsprekend omdat wij in Culemborg meer te doen hebben gehad met die ‘Nieuwe’. Clubgebouw Scouting St. Stanislaus. Steenovenslaan 20 Culemborg. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang lezing: 20.00 uur. De lezing is toegankelijk voor iedereen.

vrijdag 1 juli

Nachtvlinders kijken
22.30 uur, Culemborg, De Zump, Pijlkruid. Tijdens de 18e Nationale Nachtvlindernacht (NaNaNa) van De Vlinderstichting zullen verspreid door het hele land excursies plaatsvinden, waaronder ook in Culemborg. Daarbij worden nachtvlinders gelokt met een felle lamp of met een zoet stroopje, waarna ze rustig kunnen worden bekeken. Er is veel moois te zien, want juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand. Vanaf 22:30 uur staat er een felle lamp met een laken ervoor om nachtvlinders te lokken in de Zump (linker ingang Pijlkruid). De avond duurt tot middernacht. Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het tegelijkertijd verzamelen van nachtvlinderwaarnemingen op heel veel verschillende plekken in het land. Waarnemingen doorgeven kan via www.telmee.nl of www.waarneming.nl.

zaterdag 2 juli

Nachtvlinders kijken
22.30 uur, Culemborg, De Zump, Pijlkruid. Zie voor meer informatie het bericht hierboven.

woensdag 6 juli

Optreden Lekstad Orkest
14.30 uur, Culemborg, Natuurspeeltuin van Bolderburen. Regionaal blaasorkest 'Lekstad Orkest' uit Culemborg geeft een optreden in de prachtige Natuurspeeltuin van Bolderburen. Het orkest staat onder deskundige leiding van dirigent Henk Houben. Iedereen is welkom om te komen genieten van het optreden, entree is gratis.

vrijdag 8 juli

Downton Abbey
20:15, Culemborg, De Fransche School. De gehele originele cast van Downton Abbey keert opnieuw terug voor de tweede film. Ook Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West maken deel uit van de cast. De familie Crawley bereidt zich voor op een reis naar Zuid-Frankrijk.

zondag 10 juli

Talenwandeling
10.00, De Fransche School, Culemborg. Op zondag 10 juli start vanuit De Fransche School aan de Havendijk 1 in Culemborg de Talenwandeling. Napraten bij Lekkers aan de Lek op de Varkensmarkt. Deelname gratis, op consumpties na. Meer informatie en opgeven via mail bij Sandra en Maria op talentheater@gmail.com

Tiel

donderdag 30 juni

Expositie - Tussen de regels...
13.00 uur, Buren, Synagoge, Kniphoek 14. Van 30 juni tot 10 juli wordt er in de Synagoge Buren een expositie gehouden. De naam van de expositie luidt 'Tussen de regels ...' en twee kunstenaars uit de Betuwe organiseren de expositie. Marion Murman werkt met keramiek en Mérie Rijnberk werkt graag met natuurlijke materialen. Ze willen met deze expositie aandacht vragen voor onze aarde. Iedereen wordt uitgedaagd om een stukje tussen de regels zelf in te vullen/aan te vullen. De expositie kan van donderdag tot en met zondag bezocht worden van 13.00 uur tot 17.00 uur. Meer info via www.synagogeburen.nl of 0647466777 (Mérie).

zondag 3 juli

Zomerklanken
16.00 uur, Tiel, St. Maartenskerk, Kerkplein 3.Het Tiels Madrigaal Koor geeft deze zondag een zomerconcert. De thema's zijn: muziek, liefde en zomer. De canon van Paul Hindemith is de rode draad van dit concert en wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Naast de zang zullen ook drie orgelstukken te beluisteren zijn, gespeeld door Jonathan Kooman. Toegangsprijs €10 (graag gepast betalen). De kerk gaat om 15.30 uur open.

maandag 4 juli

Zomerbridge
19.45, Echteld, Dorpshuis De Hoge Hof. Belangstellenden kunnen elke maandagavond bridgen bij Bridgeclub Midden Betuwe. Aanvang 19.45 uur. Toegang gratis, vrije inloop. Adres: Dorpshuis De Hoge Hof van Echteld, Voorstraat 10 4054MX Echteld. Contact: Ankie Van den Berg- Veldkamp. Tel 06- 51790430.

West Betuwe

dinsdag 28 juni

Juridisch inloopspreekuur
11.00, Geldermalsen, De Pluk. Vanaf dinsdag 17 mei 2022 wordt eens in de twee weken (even weken) van 11.00- 12.00 uur een juridisch inloopspreekuur gehouden in de bibliotheek van Bibliotheek Rivierenland in Geldermalsen (De Pluk). Het inloopspreekuur wordt gehouden op de 1e verdieping van de bibliotheek en wordt verzorgd door advocaat mr. M.D.N. (Marnix) Jumelet van Jumelet Advocatuur in Geldermalsen.

Boekverfilming Lingefilm
20.00 uur, Geldermalsen, LingeFilm.Deze week vertoont LingeFilm het grotestad-sprookje The Saint of the Impossible, de verfilming van Arnon Grunbergs Boekenweekgeschenk ‘De Heilige Antonio’, waarin twee latino-broers dromen over de liefde in New York. E-tickets via www.lingefilm.nl. Reserveren voor een verrassingsmenu bij Restaurant Eten&Drinken kan via 0345 - 57 33 11, info@etenendrinken.net of via WhatsApp via 06 - 82968085.

vrijdag 1 juli

Muziek: Reisje door de tijd
14.15 uur, Beesd, Het Klokhuis, Jeugdlaan 2.Het ‘Reisje door de tijd' neemt de luisteraars mee op een muzikale reis die begint eind jaren '30 en eindigt in het heden. Uiteraard zijn de liedjes allemaal afgestemd op het publiek. Hits van Vera Lynn, de Andrews Sisters, Doris Day, Elvis en de Beatles komen voorbij, maar ook recentere hits van bijvoorbeeld Wim Sonneveld, de Zangeres Zonder Naam, Lenny Kuhr, Frans Bauer en soms zelfs Caro Emerald passeren de revue. Het is een programma vol herkenning en herinnering van 2 x 45 minuten, op gezellige wijze aan elkaar gepraat door Mariske en Saskia, met leuke feitjes en wetenswaardigheden over de liedjes en het tijdsbeeld. Entree: € 5,- (incl. koffie/thee/drankje en iets lekkers). Aanmelden: Joanne Bredero 06 - 52065173.

zaterdag 2 juli

Kringloopschuur
10.00 uur, Waardenburg, Kringloopschuur.Voor de vakantiesluiting is er op 2 juli van 10-12 uur een extra opening van de Kringloopschuur.We houden grote opruiming met een leuke actie! Allerlei mooie spullen, boeken en veel kleding!Welkom op Heideweg 12 in Waardenburg. Na deze zaterdag sluit de kringloopschuur de gehele vakantie.www.heidewaard.nl

Zomerzangavond
19.30 uur, Geldermalsen, Centrumkerk. Op deze avond zingen het meisjeskoor Maria onder leiding van Marien Stouten, en het kinderkoor De kleine Lofstem onder leiding van Jolanda van Dam samen in de Centrumkerk in Geldermalsen. De toegang is gratis. De collecte zal bestemd zijn voor de bakfiets ten bate van het evangelisatiewerk.

zondag 3 juli

Stiltedag
10.00 uur, Rumpt, Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2.Een stiltedag in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Binnen: de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten: het lopen met aandacht in het licht van de zomerzon. De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan inspireren om over te geven aan het moment. De zitmeditatie wordt afgewisseld met een loopmeditatie, er is koffie, thee en sap tussendoor en er wordt voor een vegetarische lunch gezorgd. Inloop vanaf 9.45 uur. Meer informatie www.LotusOpDeLinge.nl, info@LotusOpDeLinge.nl en 06-22118085.

Open dagen
13.00 uur, Varik, Waalbandijk. Stokerij Lubberhuizen en Stichting vrienden van de Dikke Toren organiseren samen de expositie van het werk van Gerry van der Velden. Dit vindt plaats op iedere zondag in de periode van 3 juli t/m 11 september. Onder aan de dijk, bij het pontje van Varik, staat de Dikke Toren. Daarnaast bevindt zich Stokerij Lubberhuizen. De expositie is in het Proeflokaal tussen de Stokerij en de Dikke Toren. De Toren kan beklommen worden en de Stokerij houdt rondleidingen, met een proeverij. Bezoek aan de Stokerij en het Proeflokaal is gratis, de toegang voor de Toren is € 2,50. Openingstijden van 13.00 - 17.00 uur. Kijk op www.oudetorenvarik.nl, www.stokerijlubberhuizen.nl of www.gerryvandervelden.com voor meer informatie.

donderdag 7 juli

Eettafel 55-plussers
11.00 uur, Tuil, Dorpshuis. De 55-plussers uit de gemeente West Betuwe zijn op donderdag 7 juli van harte welkom in het Dorpshuis te Tuil voor een dag bij Restaurette "Kom d'rín”. Vanaf 11.00 uur staat een kopje koffie/thee en traktatie klaar. Vooraf aan het diner om ongeveer 12.00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. Als afsluiting van de dag is er koffie/ thee met een chocolaatje. De prijs voor deze dag is 12 euro. Opgeven kan tot en met zaterdag 2 juli bij Riek van Willigen 0418-591957 of Riki Wijtmans 0418-592233.

Knutselmiddag
15:00, Beesd. Kinderen die houden van knutselen en het leuker vinden om dat samen met vriendjes en vriendinnetjes te doen bij KinderCrea zijn welkom. Tijdens de knutselmiddagen werken de kinderen met allerlei materialen en spullen, ze gaan mee met de thema's en seizoenen zoals moederdag etc. Kosten 7,50 euro. Start 15.00 uur tot 16.30. Opgeven www.kindercrea.net/evenementen

q kindercrea.net/evenementen