Innovatieve projecten

regio • FruitDelta Rivierenland wil de economische kracht van de regio versterken door projecten van ondernemers en ondernemende inwoners te stimuleren. Initiatiefnemers uit de regio kunnen een financiële steun in de rug krijgen als ze plannen realiseren die passen bij de opgaves uit het Regionaal Economisch Ambitiedocument 2022-2025. Er is vijf ton beschikbaar voor regionale innovatieve projecten. Initiatiefnemers moeten daarnaast ook eigen middelen en geld van derden inbrengen. "We zijn op zoek naar projecten die bovengemiddeld innovatief zijn en gericht op samenwerking en uitvoering in onze regio”, aldus Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland. De eerste ronde RSF 2022 is geopend op 15 juni en sluit 15 september. Project indienen via fruitdelta.nl.


Auto in de sloot in Heukelum

heukelum • In Heukelum is zaterdagmorgen rond 09.10 uur een auto in de sloot terechtgekomen. Op de Molenweg ter hoogte van de kruising met de Spijkse Kweldijk raakte de auto van de weg en kwam terecht in de naastgelegen sloot. Politie en ambulance arriveerden met spoed. Het slachtoffer kon ter plaatse worden behandeld en de auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.


Informatieavond bij ROC Rivor

tiel • ROC Rivor houdt op donderdag 23 juni een informatieavond voor alle leerlingen die in september nog willen starten met een mbo-opleiding. Via de website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een tijdslot. Hierin kunnen zij een bezoek brengen aan de informatieavond op de locatie Bachstraat in Tiel. De gesprekken worden gepland tussen 18.00 en 20.30 uur op locatie Bachstraat. Meer informatie en aanmelden op rocrivor.nl/infoavond.