WNC staat op randje van de hoofdklasse

SNEEK/WAARDENBURG • WNC heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. In het verre Friesland werd ONS Sneek met 1-3 verslagen.

WNC kwam met 0-2 voor door doelpunten van Mirel Ibrahimovic en Eyoub Allaoui. De laatste 25 minuten speelden de Waardenburgers met tien man. Melvin van Gestel werd in de 70e minuut met rood uit het veld gestuurd nadat hij een overtreding had begaan in het strafschopgebied. De gegeven penalty werd benut. Hierna was het nog even billenknijpen voor WNC, maar in de laatste (98e) minuut maakte Kay van den Boogaard aan alle onzekerheid een eind en scoorde uiteindelijk de verlossende 1-3.

Schaakspel
De eerste grote kans was voor thuisclub, maar de bal ging net voorlangs. Hierna werd het net als de vorige wedstrijd tegen RVVH een schaakspel. Beide partijen namen geen risico en zakten in wanneer de tegenpartij balbezit had. Toch kwam WNC in de 20e minuut op voorsprong. Een voorzet van Sonny van Kranenburg werd goed aangenomen door Ibrahimovic en uit de draai ingeschoten, 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde WNC de voorsprong. In eerste instantie kopte Sam van Doremalen een corner op de paal, maar in de rebound scoorde Eyoub 2-0. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. In de 67e minuut was het bijna 0-3 toen een schot van Gideon Emanuels ternauwernood tot corner werd verwerkt. Maar één minuut later was alles weer heel anders. Aan de andere kant van het veld maakte Van Gestel een overtreding in het strafschopgebied.  Deze werd bestraft met rood en een naderhand benutte strafschop. WNC moest daardoor met tien man verder. Het was alle hens aan dek voor de Waardenburgers. Trainer Cor Prein wisselde Luuk Uitman voor Gideon Emanuels en later bracht hij supersub en stormram Jeffrey Weidema in het veld.  ONS Sneek probeerde van alles, maar tot grote kansen kwamen ze niet echt. Mocht het echt gevaarlijk worden dan stond keeper Dick van Loon paraat met enkele goede reddingen. In de achtste minuut van de blessuretijd, toen Sneek met man en macht aanviel, schoot Mirel Ibrahimovic de bal naar voren. Zijn pass werd onderschept door Van den Boogaard en hij scoorde de verlossende 1-3. Door dit resultaat degradeert ONS Sneek naar de eerste klasse. WNC speelt volgende week de finale tegen DUNO uit Doorwerth. De winnaar speelt volgend seizoen in de hoofdklasse.

GVV uitgeschakeld

In Breda verloor GVV met 3-0 van The Gunners. Met rust was het 1-0 en in de tweede helft scoorde de thuisclub nog twee keer. GVV had zich goed voorbereid. Trainer Freek Wittenrood liet bewust het initiatief bij de club uit Breda. "Het was erg warm en we speelden op kunstgras. Daarom adviseerde ik de jongens om rustig aan te doen met hun energie.” The Gunners kwam na een half uur op voorsprong door een geweldig doelpunt. De spits schoot met een geweldige volley de 1-0 in de kruising. In de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig. Maar in het laatste kwartier scoorde de thuisclub twee keer. Freek Wittenrood is zo trots als een pauw op zijn selectie. "We hebben een geweldig seiszoen gedraaid. Wie had aan het begin van het seizoen verwacht dat we vierde zouden worden en de nacompetitie zouden spelen? Helaas smaakte het toetje niet lekker. Maar iedereen heeft gestreden tot de laatste snik.”