Miriam ter Stege behandelt de blessures bij GVV.
Miriam ter Stege behandelt de blessures bij GVV. Foto: Foto By Brenda

Miriam ter Stege wordt ‘eigen’ fysiotherapeut van GVV

Algemeen

GELDERMALSEN • Met een eigen fysiotherapeut gaat GVV blessures voortaan te lijf. Voetbal is in Nederland de sport waarbij men de meeste blessures oploopt. Naar schatting zijn er jaarlijks in Nederland zo’n 580.000 voetbalblessures. Hiervan moeten er ongeveer 250.000 worden behandeld door een arts of (sport)fysiotherapeut. Bij voetbal komen blessures in het hele lichaam voor: hoofd, hals, romp, armen en benen. 

Miriam ter Stege is werkzaam bij fysiotherapie Body & Brain en vrijwilliger bij GVV. Miriam begeleidt vooral het eerste elftal. Ze heeft een grote passie voor voetbal. Ze werkte bij meerdere voetbalclubs en bij een keeperschool en doet dat op hoog niveau. Zelf voetbalt ze ook graag en ze weet dus hoe het er aan toegaat op het veld.

Tips om blessures te voorkomen
Miriam is vaak bij GVV te vinden. Naast haar begeleiding aan het eerste elftal geeft ze tips, aanwijzingen en zo nodig training om blessures te voorkomen. Ze vertelt: “Wat wij heel belangrijk vinden bij fysiotherapie Body & Brain is dat je beter kan proberen blessures te voorkomen. Door middel van scholing, coaching en het laten ervaren, willen wij mensen zelfstandig maken waarbij ze de eigen regie kunnen behouden op het dagelijks functioneren. Na genezing blijft de blessure vaak een zwakke plek. Als je een beginnende blessure hebt, doe dan een stapje terug of probeer na te gaan waar het misgaat. En zorg dat je voor de training een warming-up en na de training een cooling-down doet.”