Jamie-Lee Schijf.
Jamie-Lee Schijf. Foto: Aangeleverd

Jamie-Lee Schijf uit Asperen presenteert eindcollectie schoenen op catwalk

Algemeen

ASPEREN/NIEUWEGEIN • De eerste lichting Shoe Developers van de Dutch Shoe Academy in Utrecht is afgestudeerd. Onder de afgestudeerden is ook Jamie-Lee Schijf uit Asperen. Op donderdag 23 juni presenteert zij samen met de andere afgestudeerden haar eindcollectie schoenen tijdens een zinderende catwalk in Cast in Nieuwegein, hét handelsplatform voor Schoenen, Sport & Mode.  

De unieke mbo-opleiding Shoe Developer bereidt studenten voor op een toekomst in de schoenindustrie. Alles draait om het ontwerpen en maken van alle mogelijke soorten schoenen: van sneaker tot pump en van Chelsea-boot tot laars. De lat komt steeds hoger te liggen. De school ademt praktijk, overal zijn schetsen, verf, lijm, materialen, gereedschappen en machines te vinden. Daarnaast doen studenten met échte opdrachten uit het bedrijfsleven – zoals Nike en Adidas - unieke contacten in de branche op. 

Liesel Swart, vakdocent en designer: “Alle kennis en vaardigheden die studenten de afgelopen vier jaar hebben opgedaan, hebben zij vertaald naar een prachtige eindcollectie. De opleiding is uniek in Nederland. Onze studenten komen uit alle hoeken van Nederland. De opleiding is in 2018 gestart vanwege een groot tekort aan shoe developers in de branche. Ook nu is er nog genoeg werk. Shoe developers doen bijvoorbeeld de research en development voor schoenmerken en -producenten. Of ze gaan de markt op met een eigen brand, schoenenlijn of schoenherstelbedrijf. In de culturele sector en orthopedische schoentechniek is er ook van alles mogelijk. De opleiding is breed opgezet, waardoor je met een diploma dus alle kanten op kan.”