VIOSS stelt AED beschikbaar

varik • Aan de Paasweg in Varik heeft VIOSS zich inmiddels genesteld in het nieuw-verbouwde bedrijfspand. Het gevelaanzicht en de inrichting van het terrein zijn een verrijking voor de omgeving. Onlangs is aan de buitengevel van het pand ook een AED geïnstalleerd waarvan ook de samenleving gebruik kan maken. “Wij willen graag onze maatschappelijke betrokkenheid tonen en toegevoegde waarde leveren aan de omgeving en daarom hebben we de AED aan de buitenzijde van het pand aangebracht. Nog steeds prima bereikbaar voor onze medewerkers maar daarnaast ook beschikbaar voor calamiteiten in de omgeving. Wij hebben de AED ook aangemeld bij hartslag.nl zodat de buurt deze direct ook kan gebruiken als er zich omstandigheden voordoen”, aldus René Verbeek, als manager eindverantwoordelijk voor VIOSS. Bij het bedrijf worden binnenkort ook laadpalen voor elektrische auto’s gereed gemaakt voor openbaar gebruik. 

Laadpas

“Het is nog even wachten op de netbeheerder voor een verzwaring van de energieaansluiting maar als dat is afgerond kunnen ook inwoners van Varik en de omliggende kernen met een reguliere laadpas gebruik maken van de laadinfrastructuur van VIOSS”, aldus Rene Verbeek.


Wereldse hapjes Tour de Waal

Varik • Op 5 mei heeft Dichterbij Huis in West Betuwe op verzoek van Tour de Waal heel wat mensen voorzien van heerlijke wereldhappen. Letish, een Eritrese dame, schonk een pittige Eritrese koffie met traditioneel brood. Twee dames met Indische roots presenteerden overheerlijke Indische happen, die gretig aftrek vonden. Ook werd de Vrijheidssoep uitgedeeld, een goed gevuld soepje naar een verrukkelijk Marokkaans recept. Er werd volop gesmuld op De Bol in Varik.

q www.tourdewaal.nl