Afbeelding
Foto: Luc Driesen

asperen • De Asperense volleyballers hadden afgelopen weekend maar liefst twee wedstrijden op het programma staan. Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma.

Zaterdag ontving WHV het Rotterdamse Volley Zuid in eigen huis. Een intensief weekend dus voor de Asperense equipe en juist nu moest de ploeg het doen zonder de ervaren Stefan Arp. Beide wedstrijden stond er uiteindelijk 3 – 1 op het scorebord. Vrijdagavond was dat in het voordeel van Sliedrecht en zaterdag in het voordeel van WHV.

Vrijdagavond was een wedstrijd om snel te vergeten voor de Asperense heren. Gedurende de gehele wedstrijd worstelde de ploeg met de passing zodat de ploeg nooit echter lekker in de wedstrijd kwam. Ook verdedigend lukte er te weinig aan Asperense zijde zodat Sliedrecht heel weinig druk voelde in hun aanval. Alleen in de tweede set leek WHV zich even op te richten. 

Fouten

Halverwege de set begon het opeens te draaien bij de Asperense mannen en uiteindelijk wist de ploeg zelfs een aantal setpoints te creëren. Helaas strandde de ambitie van WHV in het zicht van de haven. De ploeg maakte enkele fouten achter elkaar een gaf hiermee de setwinst uit handen. In plaats van de wedstrijd te kantelen, hielpen de Asperense mannen de thuisploeg dus weer terug in het zadel. En die lieten pas in de vierde set de teugels weer wat vieren zodat die vrij gemakkelijk door WHV werd gewonnen. 

Het uiteindelijke verschil in punten over de gehele wedstrijd was slechts twee. Toch voelde het anders omdat WHV grote delen van de wedstrijd wat futloos oogde.