haaften • Haaften verloor met 0-2 van NEO’25. De gasten uit Waalwijk stonden al in de rust met 0-1 voor. In de tweede helft moest Haaften komen en uit een counter scoorde NEO 0-2.

Trainer Bert Fransen had voor de wedstrijd nog hoop op een plaatsje in de nacompetitie. “Maar die kans lijkt verkeken. Je kijkt naar de derde periode en eventueel naar de derde plaats. Je bent aan het rekenen met wat als… Maar dat hoeft nu niet meer. Daar mag NEO’25 nu naar kijken. “

Het eerste half uur was Haaften de bovenliggende partij en kreeg een aantal kansen. Maar toen de Waalwijkse keeper een corner goed pakte en vervolgde met een mooie uittrap, scoorde NEO’25 de 0-1.

Risico's

In de tweede helft zakte NEO’25 verder in en moest Haaften steeds meer risico’s gaan nemen. Dit leverde in eerste instantie voor beide ploegen geen kansen op. In de 70e belandde de bal voor de voeten van een NEO-speler. Die wist hier wel raad mee en schoot de 0-2 binnen. Hierna kreeg Haaften nog twee grote kansen. Michel den Braber schoot snoeihard op de lat en een vrijetrap op zes meter van het Waalwijkse doel werd naast geschoten.